ΣΚΥΔΡΑ: ''ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥΣ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΚΥΔΡΑΣ!!

2021-04-16

''Μπρος-πίσω'' ή ''ζεστό-κρύο'' η τακτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σκύδρας, στον τρόπο που αποφασίζει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη στους Δημοτικούς Συμβούλους και στα Μέσα ενημέρωσης, διαβάζουμε ότι επανέρχεται και πάλι ο θεσμός της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ύστερα από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις στο παρελθόν με τον τρόπο αυτό...

... αίφνης και χωρίς να εξηγήσει το γιατί, επανέφερε της διά περιφοράς συνεδριάσεις, μάλλον μετά τις εύστοχες τοποθετήσεις και... σφυροκοπήματα της αντιπολίτευσης για θέματα του Δήμου (Τρόπος κληρώσεων, διαδικασία συζήτησης απολογισμός κλπ) (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Προφανώς και ύστερα από τις εύλογες διαμαρτυρίες των Συμβούλων της αντιπολίτευσης, τα δημοσιεύματα-μεταξύ αυτών και της ιστοσελίδας μας (ΔΕΣ και ΕΔΩ)- για το πίσω-γύρισμα αυτό, αλλά και την γενική κατακραυγή των δημοτών, εδέησε να πραγματοποιήσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την 21/4/2021 με τηλεδιάσκεψη, κάτι που γίνεται εδώ και αρκετό καιρό καθολικά σχεδόν από τους Δήμους όλης της χώρας.

Ευχόμαστε να συνεχισθεί ο τρόπος αυτός συνεδρίασης, την οποία συνεδρίαση δύναται να την παρακολουθούν και όσα μέσα ενημέρωσης το επιθυμούν, προκειμένου υπάρχει πλήρη ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου-και όχι μόνο, και να μην επανέλθουν στα διά περιφοράς και πάλι οι συνεδριάσεις σε περίπτωση που τα βρει και πάλι... σκούρα η συμπολίτευση από τις προτάσεις και θέσεις της αντιπολίτευσης!!

Ίδωμεν... 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, με ώρα έναρξης 14:00', έχοντας στην ημερήσια διάταξη τα εξής εννέα θέματα:

  • Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή ποσού χρηματοδότησης και αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021.
  • Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 (δημιουργία ΚΑΕ για έσοδα που προέρχονται από πρόστιμα αυθαιρέτων).
  • Οικονομική ενίσχυση Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου για τις ανάγκες του συσσιτίου.
  • Έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία «ΔΗΚΕΣ», απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη και εξουσιοδότηση της ταμία του Δήμου για εκπροσώπηση μας σε δημόσιο φορέα ή τράπεζα που σχετίζεται με την επιχείρηση.
  • Έγκριση της λύσης της Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΗ» , μεταφορά αρμοδιοτήτων στον συντονιστή εταίρο ΚΑΕΛΕ, εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή πρακτικού λύσης .
  • Έγκριση για άρση και επανεπιβολή ανακληθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης μεταξύ των Ο.Τ. Γ154 και Ο.Τ. Γ155 του οικισμού της Σκύδρας.
  • Έγκριση της αριθ. 12/2021 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την αποξήλωση περιπτέρου στην Κοινότητα Σκύδρας.
  • Έγκριση απόφασης Ποιότητας Ζωής για τοποθέτηση μεταλλικής μπάρας στην Κοινότητα Σκύδρας.
  • Έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία τμήματος 500 τμ από το αριθ.447α του αγροκτήματος Καλλίπολης για εγκατάσταση καντίνας - ρυμουλκούμενης.

16-4-2021/19:56