ifonitispellas.gr-Δήμος Σκύδρας

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2022, στον κατάμεστο ιερό ενοριακό ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δαβίδ Πασατά.

Περί ώρα 20:30 σήμερα Τρίτη 31/5/2022, στη σιδηροδρομική διάβαση λίγο έξω από την πόλη της Σκύδρας (περιοχή Κονεξ) τρένο συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων που επέβαιναν στην κούρσα μάρκας ΒΜW.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 κι ώρα 19:00΄, έχοντας στην ημερήσια διάταξη τα παρακάτω είκοσι θέματα, λαμβανομένων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στους εσωτερικούς χώρους (αποστάσεις - χρήση προστατευτικής μάσκας):

Πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 26/5/2022, φορτηγό αυτοκίνητο με κατεύθυνση από Βέροια προς Σκύδρα, εξετράπη της πορείας του στο κεντρικό δρόμο της τ.κ Ριζού-Πέλλας, πέφτοντας πάνω σε στάση λεωφορείου. Το φορτηγό που μετέφερε ποτά, για άγνωστους λόγους ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε στάση Λεωφορείου.

Ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της συμβολής του στην προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών διοργάνωσε σεμινάριο για τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες - ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) « Η γνώση σώζει ζωές» σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζονται τα προγράμματα κατάρτισης με κωδικούς ΠΚ 001 και ΠΚ 002 των υπόχρεων του Υπομέτρου 6.3 «Ενισχύσεις για την Ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020 για το έτος 2022.

Σε απαράδεκτη κατάσταση βρισκόταν το Σ/Κ ο χώρος στάθμευσης οχημάτων δίπλα στις αποθήκες της ένωσης στην πόλη της Σκύδρας, όπως θα δείτε στις παρακάτω φώτο που μας έστειλε φίλος της ιστοσελίδας μας, καθόσον οι κάδοι απορριμμάτων που υπάρχουν στο σημείο, είχαν ξεχειλίσει από τα σκουπίδια, ενώ τα τρωκτικά κλπ τετράποδα (σκυλιά, γάτες) έκαναν πάρτι!!

Συνεχίζονται τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες κατοίκων αλλά και επισκεπτών στην πόλη της Σκύδρας για το συντριβάνι που υπάρχει στο κέντρο της πόλης και δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια!!

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα 7χρονο αγοράκι από την Πέλλα, το οποίο καταπλάκωσε καγκελόπορτα. Συγκεκριμένα, μαζί με τη μητέρα του είχαν επισκεφτεί τον παππού του στην Σκύδρα Πέλλας, και φεύγοντας η καγκελόπορτα έπεσε και το καταπλάκωσε. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Έδεσσας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο....

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, στις 19:00 , έχοντας στην ημερήσια διάταξη τα εξής δέκα πέντε θέματα και λαμβανομένων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στους εσωτερικούς χώρους (αποστάσεις - χρήση προστατευτικής μάσκας):

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα πριν λίγο, σήμερα Τετάρτη 11/5/2022, στην επαρχιακή οδό μεταξύ Σκύδρας και Τοπικής Κοινότητας Ριζού-Πέλλας, στο ύψος της σιδηροδρομικής διάβασης, όταν αγροτικό όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε μέσα σε αυλάκι αρκετά βαθύ.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα ξεκινήσει την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης διάρκειας 90 ωρών τον Μάιο του 2022, στο πλαίσιο της δράσης 1.1.1 «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς με Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις», στο πλαίσιο του υπομέτρου 6.3 «Ενισχύσεις για την Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών...

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) με θέμα: «Ζημιές στην καλλιέργεια κερασιού στο Δήμο Σκύδρας».

Ως Δήμος Σκύδρας ενημερώνουμε τους δημότες - κατοίκους και κάθε ενδιαφερόμενο ότι λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα πραγματοποιηθούν στη Σκύδρα, στις 22 Απριλίου 2022, οι δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Προέδρου της Κοινότητας Δάφνης του Δήμου Σκύδρας Κυριάκου Τσεγγελίδη, στη συνεδρίασή του σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, με την παρουσία και τη συμμετοχή της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω: