ifonitispellas.gr-Δήμος Αλμωπίας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Περατώθηκε πριν λίγο, σήμερα Δευτέρα 26/9/2022 η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λουτρόπολης Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επτά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λουτρά Λουτρακίου Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων Λουτρών Λουτρακίου με διακριτικό τίτλο «Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.»...

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, επισκέφτηκε σήμερα, μαζί με τον πρώην Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαρεφείου Γιώργο Μάρκου, το Κτηνοτροφικό Πάρκο, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για την πρόσβαση στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από την αναμενόμενη, πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, σήμερα Κυριακή 25/9/2022 ο 3ος ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ''ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ'', που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αλμωπίας, με την αρωγή του Δήμου Αλμωπίας .

Την κατάσταση που βλέπετε στην παρακάτω φώτο, αντικρίζουν οι κάτοικοι και οι περαστικοί στο κέντρο της τοπικής κοινότητας Ξιφιανής-Πέλλας εδώ και μέρες, με αποτέλεσμα να εκφράζουν τα παράπονα τους στην ιστοσελίδα μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 7.00μ.μ. (19.00'),σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3463/2006, και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν,για συζήτηση και λήψη...

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Αλμωπίας, ήταν και είναι και η τοπική κοινότητα Αψάλου-Πέλλας, οι κάτοικοι του οποίου διακατέχονται από αισθήματα αγανάκτησης και απογοήτευσης, από την απαράδεκτη και τραγική εικόνα που παρουσιάζουν τα Κοιμητήρια του χωριού τους, που όπως άλλωστε λέει ο θυμόσοφος λαός μας, ότι ''Ο καθρέπτης ενός χωριού είναι τα...

Ο Δήμος Αλμωπίας από 20/10/2022 έως 22/10 /2022 θα υποδεχτεί την εθελοντική ομάδα ΑΧΙΟΝ HELLAS η οποία θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις σε πολίτες του Δήμου Αλμωπίας και συγκεκριμένα στους πολίτες των Τοπικών Κοινοτήτων Όρμας, Πολυκάρπης Μεγαπλατάνου (Μοναστηράκι), Σαρακηνών (Κορυφής) .

Ο τρόπος διοίκησης των κρατικών δομών υγείας θα έπρεπε κανονικά να είναι εκτός πεδίου κομματικής αντιπαράθεσης. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε αγώνες ώστε ο κρατικός μηχανισμός ως σύνολο να αποβάλει τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά και το κατάφερε με γενναίες μεταρρυθμιστικές τομές, όπως το ΑΣΕΠ και το OpenGov.

Μία ακόμη Πέμπτη, και συγκεκριμένα σήμερα 22/9/2022 ,ημέρα λειτουργίας Λαϊκής αγοράς στην πόλη της Αριδαίας, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Αλμωπίας και ειδικότερα όσους έτυχε να επισκεφθούν την λαϊκή αγορά της Αριδαίας και μάλιστα για πολλοστή φορά.

Στις δικαστικές αίθουσες και υπό το βλέμμα της... Θέμιδος, θα λύσουν τελικά τις διαφορές τους, δύο πάλαι ποτέ αυτοδιοικητικοί στενοί συνεργάτες σε Δήμο της Π.Ε Πέλλας, καθόσον ο εις εξ΄αυτών, έκανε τελικά πράξη τα όσα είχε πει εις επήκοον όλων στη συγκεκριμένη προ ετών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβάλλοντας έγκληση κατά του πρώην...

Ο Δήμος Αλμωπίας από 20/10/2022 έως 22/10 /2022 θα υποδεχτεί την εθελοντική ομάδα ΑΧΙΟΝ HELLAS η οποία θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις σε πολίτες του Δήμου Αλμωπίας και συγκεκριμένα στους πολίτες των Τοπικών Κοινοτήτων Όρμας, Πολυκάρπης Μεγαπλατάνου (Μοναστηράκι), Σαρακηνών (Κορυφής) με τις παρακάτω ειδικότητες:

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Μονής, π. Μιχαήλ.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ροδακινοκαλλιέργεια, αλλά και οι υπόλοιπες δεντροκαλλιέργειες (βερίκοκα, δαμάσκηνα, αχλάδια, μήλα, κεράσια κλπ), το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, την αδιάθετη παραγωγή, τις καταστροφές στις καλλιέργειες...

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της ιστοσελίδας μας, σχετικά με την άμεση σύλληψη του δράστη του τροχαίου δυστυχήματος με εγκατάλειψη που έλαβε χώρα στον Εξαπλάτανο-Πέλλας (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Έντρομη πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι που διαμένουν πλησίον του πρώην Δημαρχείου Εξαπλατάνου-Πέλλας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας, σήμερα Κυριακή περί ώρα 07.30 από έναν εκκωφαντικό θόρυβο που άκουσαν.

Την εικόνα που παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό το κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας (Δ.Α.Κ.Α), όπου γυμνάζονται καθημερινά δεκάδες αθλητές των τμημάτων μπάσκετ, Βόλεϊ κλπ ομάδων της πόλης, καυτηρίασαν και σχολίασαν, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Φ.Ο.Αριδαίας και Προπονητής Βόλεϊ των αθλητών, Χριστοφορίδης Τάκης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος...

Σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική συνάντηση, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τίμησε τον Κωνσταντίνο Λαμπρίδη, το «χρυσό» έφηβο της άρσης βαρών, που ανύψωσε στον ουρανό της Ευρώπης την Ελλάδα και την Πέλλα.

Ένα περιστατικό, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες στη Λουτρόπολη-Αλμωπίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους, οι οποίοι και θα πρέπει να λάβουν μέτρα προκειμένου μη θρηνήσουμε θύματα!!, αλλά και προς καταλογισμό ποινικών και αστικών ευθυνών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.