ifonitispellas.gr-Δήμος Αλμωπίας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Περατώθηκαν πριν λίγο, σήμερα Τρίτη 18/6/2024, οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, η πρώτη, η οποία αφορούσε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η δεύτερη την ειδική συνεδρίαση της επιτροπής λογοδοσίας του Δήμου Αλμωπίας.

Περατώθηκε πριν λίγο, σήμερα Τρίτη 18/6/2024 και αυτή τη φορά σε οικογενειακό κλίμα, με την δικαιολογημένη όμως απουσία των μελών της αντιπολίτευσης, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λογοδοσίας, επιβεβαιώνεται δυστυχώς το προ ημερών σχετικό μας άρθρο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της νεοσύστατης επιτροπής λογοδοσίας στον Δήμο Αλμωπίας και ειδικότερα για την ένδεια των θεμάτων που κατατίθενται από τους υπόχρεους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους των κοινοτήτων (ΔΕΣ και ΕΔΩ). ...

Κατόπιν της υπ'αριθμ.10661/07-06-2024 πρόσκλησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 3ης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής (άρθρο 67Α του Ν.3852/2010, ως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν.5056/2023), η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα...

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 17/6/2024 τα ξημερώματα, όπου δυστυχώς το (αναμενόμενο από πολλούς), παρθενικό τροχαίο ατύχημα είναι γεγονός στο χώρο εργασιών ανάπλασης, έναντι του ΚΤΕΛ Αριδαίας, (ΔΕΣ και ΕΔΩ), αλλά και ύστερα από διαμαρτυρίες και παράπονα των κατοίκων και ειδικότερα οδηγών της πόλης, η ιστοσελίδα μας,...

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο (Τετάρτη 19 Ιουνίου) γιορτή λήξης του Τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής , θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας.

Ολόκληρες περιοχές του νομού Πέλλας έχουν πλέον επηρεαστεί από την ανεξήγητη παραμορφωτική ασθένεια της ροδακινιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, σε μερικά χωριά σπανίζουν τα κτήματα χωρίς συμπτώματα.

Δεν τα κατάφερε δυστυχώς ο οδηγός του τροχαίου δυστυχήματος, (ο 53χρονος Ι.Τ), που έλαβε χώρα χθες Παρασκευή 15/6/ 2024 στην ε.ο Αριδαίας-Ξιφιανής, όταν επιχειρώντας υπέρβαση συγκρούσθηκε με όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα πριν λίγο, σήμερα Σάββατο 15/6/2024 στην επαρχιακή οδό Αριδαίας-Ξιφιανής, λίγα μέτρα από το σημείο που έλαβε χώρα το προχθεσινό τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα (ΔΕΣ και ΕΔΩ), όταν ο οδηγός μοτ/τας, επιχειρώντας υπέρβαση σε προπορευόμενο όχημα, συγκρούσθηκε με αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο Κ.Υ...

Στον Εισαγγελέα Έδεσσας οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή 14/6/2024 ο φερόμενος ως υπαίτιος θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που έλαβε χώρα χθες Πέμπτη 13/6 στο 2ο χιλιόμετρο της ε.ο Αριδαίας-Αψάλου και είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου μεσήλικα από το Άλωρο-Πέλλας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Δ.Κ Θεοδωρακείου-Πέλλας η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε Λιτανεία εντός του χωριού, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Άμεσα ενήργησαν τα αντανακλαστικά των Αστυνομικών της Αριδαίας, αλλά και της Πέλλας, γενικότερα, και έτσι ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη του τροχαίου δυστυχήματος, που έλαβε χώρα πριν λίγο σήμερα Πέμπτη 13/6/2024 και είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μεσήλικα άνδρα (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας μεσήλικας άνδρας (Δ.Π), πριν λίγο, σήμερα Πέμπτη 13/6/2024, όταν κινούμενος πεζός στην επαρχιακή οδό Αριδαίας-Ξιφιανής, πραγματοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες μας, την καθημερινή του πεζοπορία, στο ύψος του βράχου που υπάρχει η εικόνα της Παναγίας, παρασύρθηκε από οδηγό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Τετάρτη 12/6/2024, εκδήλωση-συναυλία "Στον σταυρό του ονείρου", αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικό της Αλμωπίας Δημήτρη Ουρούμη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση της δικαιοσύνης (Ανακριτής) να αφεθεί ελεύθερο το στέλεχος της Λουτρόπολης Αλμωπίας, το οποίο οδηγήθηκε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Προβατά Σωκράτη ο οποίος...

Επανέρχεται και πάλι η στήλη μας με τον τίτλο ''Πάταξον μεν διάβασον δε'', με περιεχόμενο τα κακώς και καλώς κείμενα, κλπ διάφορα ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας κυρίως από τον Δήμο Αλμωπίας, αλλά και τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας, κυρίως, αλλά και όλης της χώρας, καλοπροαίρετα και πάντα με καλή διάθεση, με στόχο την υποβοήθηση των αρμοδίων...

Με απουσίες και με καθυστέρηση 45 λεπτών περίπου πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, σήμερα Δευτέρα 10/6/2024 η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα 14 θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς και ένα έκτακτο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Αλμωπίας, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Αλμωπίας, όπου συζητούνται τα θέματα που θέτουν τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όσο και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Αναστατώθηκε πριν λίγο, σήμερα Κυριακή 09/6/2024 η Β/Α πλευρά της πόλης της Αριδαίας, κατά την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, από την ρίψη και καύση αθυρμάτων κλπ βεγγαλικών.