ifonitispellas.gr-Δήμος Αλμωπίας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Καλείστε να συμμετέχετε στην τακτική δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, την Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

Την θέληση και την πρόθεσή της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας για την ικανοποίηση του αιτήματός που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θηριόπετρας-Πέλλας, Ουργαντζόγλου Ευάγγελος, στα πλαίσια του δικαιώματός του κατά τη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Αλμωπίας, χθες Πέμπτη 29/02/2024, όπου ήταν το πέμπτο θέμα συζήτησης, σχετικά με την...

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, την τοποθέτηση του τέως αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κετικίδη Γιάννη για το θέμα των εργασιών στο κλειστό της Αριδαίας, κατά τη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Αλμωπίας, χθες Πέμπτη 29/02/2024...

Μετά τα όσα είπε ο νυν και πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας για την μη εκτέλεση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου Αριδαίας, κατά τη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Αλμωπίας, χθες Πέμπτη 29/02/2024 (ΔΕΣ και ΕΔΩ), τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο οποίος προσπάθησε να θέσει το ''δάκτυλο επί των τύπων των ήλων'', λέγοντας...

Μάλλον επεισοδιακά εξελίχθηκε η σημερινή, Πέμπτη 29/02/2024 παρθενική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας. Ειδικότερα συζητήθηκαν τα πέντε θέματα που έθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και αφορούσαν

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29-02-24) έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και...

Αρκετή κουβέντα έγινε κατά τη χθεσινή, Τετάρτη 28/02/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, αναφορικά με το 16ο θέμα που αφορούσε την ''Λήψη απόφασης για την έγκριση του Επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλμωπίας για το χρονικό διάστημα Μάρτιος 2024 – Ιούνιος 2025 (με αριθ. 1/2024 Απόφαση...

Στην πρόσληψη Συμπαραστάτη του Δημότη, προτίθεται να προβεί ο Δήμος Αλμωπίας, όπου για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία το Σώμα, κατά τη χθεσινή Τετάρτη 28/02/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Τα δικά του ερωτήματα έθεσε κατά τη χθεσινή Τετάρτη 28/02/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χουρσόγλου Χρήστος.

Τις απόψεις και θέσεις του για τον νέο θεσμό της Λογοδοσίας, ανέφερε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατά τη χθεσινή Τετάρτη 28/02/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, προτείνοντας μάλιστα και τρόπους διαδικασίας, ώστε να είναι προς το συμφέρον και του Σώματος αλλά και για τους πολίτες της Αλμωπίας ο θεσμός αυτός.

Ένα θέμα που συζητήθηκε κατά τη χθεσινή Τετάρτη 28/02/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ήταν και η αποζημίωση των δικαιούχων κατοίκων της Αλμωπίας από την πλημμύρα του Ιανουαρίου 2023 και τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων.

Με ένα ευχάριστο και δύο δυσάρεστα ξεκίνησε η χθεσινή Τετάρτη 28/02/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, όταν λίγο πριν την έναρξη γίναμε μάρτυρες τέλεσης πολιτικού γάμου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, σήμερα Τετάρτη 28/02/2024, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Παρόντες άπαντα τα μέλη πλην του Θεοδωρίδη Τάσου ο οποίος απουσίαζε δικαιολογημένα.

Με αφορμή την παρθενική ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Αλμωπίας, την Πέμπτη 29/02/2024, την οποία αρκετοί δημότες αναμένουν με ενδιαφέρον, προτείνοντας μάλιστα, εξω-θεσμικά βέβαια, μέσω της ιστοσελίδας μας και κάποιες προτάσεις προς συζήτηση.

Μπορεί να αναβλήθηκε η γιορτή πράσου στην Δημοτική Κοινότητα Δωροθέας-Πέλλας την περασμένη Κυριακή 25/02/2024, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όμως το γεγονός που έλαβε χώρα, είναι από αυτά που λέμε, απίστευτο!!

Άδικα μάλλον χάρηκαν οι κάτοικοι της Αριδαίας, βλέποντας σήμερα Τρίτη 27/02/2024 πρωινές ώρες, ένα μηχάνημα έργων και εργάτες να εργάζονται στην περιοχή του ΚΤΕΛ Αριδαίας, υποθέτοντας ότι ξεκινούν και πάλι οι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων στην έξοδο της πόλης προς Ανατολική Αλμωπία, οι οποίες σταμάτησαν προσωρινά για τεχνικούς λόγους (ΔΕΣ και...

Σήμερα, Δευτέρα 26ηΦεβρουαρίου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ., εγκαίρως και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου , θα καταβληθούν 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες...

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αριδαίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 26/02/2024 στα πλαίσια της Σχολικής τους εκδρομής, οι μαθητές και οι συνοδοί τους από το 12ο ΓΕΛ Λάρισας, όπου έμειναν ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα αλλά και από τη φιλοξενία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τσαρκνιά Πέτρου.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Χατζηδημητριάδης Γεώργιος και η υπηρεσία ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨, ευχαριστεί θερμά την κυρία Βάλια Ασταρτζή, νοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια - προϊσταμένη εταιρείας ιατρικών ειδών, για την δωρεά οξυμέτρων στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Αλμωπίας στις 23-02-2024.

Για μία ακόμη φορά δυστυχώς (ΔΕΣ και ΕΔΩ), με την παραμικρή βροχούλα, η πόλη της Αριδαίας αλλά και κάποιες δημοτικές κοινότητες της Αλμωπίας, έμειναν και πάλι χωρίς ρεύμα για μισή περίπου ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυκτα, χθες Κυριακή 25/02/2024.

Δυστυχώς ο ''Στρατηγός ΚΑΙΡΟΣ'' είχε άλλη άποψη για την εκδήλωση που προγραμμάτισε ο Σύλλογος Νέων Δωροθέας-Πέλλας, για την 1η Γιορτή Πράσου, που ήταν για σήμερα Κυριακή 25/02/2024.