ifonitispellas.gr-Επικαιρότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18 Μαρτίου 2024) και ώρα 03.10΄περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Λαζοχωρίου – Αγίας Μαρίνας στην Ημαθία, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και επέβαινε 25χρονη ημεδαπή...

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα άγριο έγκλημα που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Ερζερούμ της Τουρκίας με δράστη έναν 46χρονο άνδρα ο οποίος σκότωσε την σύζυγό του με 16 μαχαιριές και την κόρη του με 12.

Έναν αναλυτικό οδηγό για το τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την περίοδο της Σαρακοστής και ιδιαίτερα κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.

Σοκ προκαλεί η είδηση πως το μεσημέρι της Δευτέρας μαθήτρια ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και πήδηξε στο κενό. Σύμφωνα με το Law&Order, η κοπέλα - η οποία είναι μόλις 17 ετών (γεννημένη το 2007) - ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και πήδηξε.

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται τουλάχιστον 50 εν ενεργεία βουλευτές της πλειοψηφίας, από το Μέγαρο Μαξίμου. Το πρωθυπουργικό αυτί... και το γερακίσιο μάτι βρίσκεται πάνω από κάθε τους κίνηση, κάθε τους επαφή, κάθε τους συνομιλία.

Εκλογική αναμέτρηση μέσα στον Απρίλιο για έναν Δήμο της Ελλάδος, καθώς ακυρώθηκε το αποτέλεσμα. Τη Κυριακή 7 Απριλίου ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην Ημαθία θα στήσει κάλπες, καθώς θα διοργανωθούν επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

Στον απόηχο της χθεσινής αναφοράς του Δημήτρη Κουτσούμπα για sugar daddies που χορηγούν τις σπουδές φοιτητριών και των αντιδράσεων που προκάλεσε και εκφράστηκε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, απάντησε από την Ολομέλεια επιμένοντας στη θέση του.

Η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή που φοιτά σε δημοτικό σχολείο του Μασταμπά στο Ηράκλειο, κατήγγειλε πως η δασκάλα έδεσε το παιδί της με… χαρτοταινία στην καρέκλα, γιατί δεν ήταν φρόνιμο.

Η απόφαση τηςΔιαρκούς Ιεράς Συνόδουνα μην τελεστεί ως είθισται εδώ και δεκαετίες η λειτουργία για τηνΚυριακή της Ορθοδοξίας, στην Μητρόπολη Αθηνών έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση καθώς αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να μην παραστεί στην λειτουργία η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη την Ευρώπη, μετά από μια τρομακτική επιδημία ψιττακίασης – μια βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, περισσότερο γνωστή ως "πυρετός παπαγάλου".

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα είναι γεγονός καθώς ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεφώνησε μετά το γάμο για να δώσει τις ευχές του.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Συνελήφθησαν χθες (1 Μαρτίου 2024) το μεσημέρι στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 4 ανήλικοι ημεδαποί, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 20 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2024...

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2026 θα πρέπει δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κτιρίων και άλλων χρήσεων πλην κατοικίας να εκδώσουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα για τα κτίριά τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραπάνω κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και το 10% της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου.

Την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η επίθεση του Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ, στον Παύλο Χρηστίδη, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.