ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΚΥΔΡΑΣ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ!!

2021-02-21

Ρεπορτάζ By Sakis

Εύλογα ερωτηματικά και απορίες δημιουργεί η απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας, η απόφαση να επαναφέρει τον θεσμό των διά περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αναγράφεται στη σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση της 24/02/2021 (ΔΕΣ και ΕΔΩ), χωρίς μάλιστα να υπάρχει μέχρι και σήμερα μία πειστική δικαιολογία ή εξήγηση για την απόφαση αυτή!!

Φυσικά και είναι δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την υπάρχουσα Νομοθεσία, να επιλέξει τον τρόπο συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά να θυμίσουμε σ΄αυτήν (Δημοτική Αρχή) ότι, ''Ότι είναι Νόμιμο δεν είναι και πολιτικά ηθικό'' τη στιγμή μάλιστα που οι προηγούμενες δύο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, την οποία μάλιστα παρακολούθησαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία με τη σειρά τους ενημέρωσαν ενδελεχώς, τους δημότες της Σκύδρας και όχι μόνο.

Μάλιστα για το θέμα αυτό έδωσε πραγματική μάχη, τόσο η Αντιπολίτευση του Δήμου, όσο και η ιστοσελίδα μας με σχετικές αναρτήσεις, αφού ο παραπάνω Δήμος, ήταν ο τελευταίος των... Μοϊκανών σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, που επέμενε στις... εν κρυπτώ συνεδριάσεις με τη μέθοδο της διά περιφοράς!!

Το γιατί λοιπόν η Δημοτική Αρχή Σκύδρας επιλέγει να επανέλθει να λειτουργεί με τον... αραμπά το γνωρίζει μόνο αυτή, εκτός και εάν υπάρχει πρόβλημα λειτουργικό με το σύστημα διεξαγωγής των τηλεδιασκέψεων, κάτι που θα έπρεπε να το γνωστοποιήσει στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στους δημότες της Σκύδρας, εκτός και να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος!!

Συναφώς, αξίζει να επισημάνουμε ότι και οι υπόλοιπες συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου Σκύδρας, πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της διά περιφοράς, κάτι που στερεί εκ των πραγμάτων το Δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών του Δήμου για ενημέρωση στο τι συζητείται, πως συζητείται και τι αποφάσεις λαμβάνονται για τη ζωή τους, στα παραπάνω όργανα του Δήμου Σκύδρας!! 

21-02-2021/14:32