ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ…

2021-10-19

Ξεσηκωμός επικρατεί στην Έδεσσα για την βέβαιη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης , καθόσον τίθεται σε αναστολή η ΜΕΘ και... μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπερ σημαίνει τέρμα τα χειρουργεία, μετατρέποντας ουσιαστικά το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Πέλλας, που σημειωτέον εξυπηρετεί τρεις Δήμους (Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας), σε κέντρο Υγείας!!

Ήδη για την Πέμπτη 21/10/2021, ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση η συγκέντρωση-διαμαρτυρία των Νοσοκομειακών Γιατρών της Έδεσσας, όπου θα συγκεντρωθούν στην πύλη του Νοσοκομείου (ΔΕΣ και ΕΔΩ), στην οποία θα συμμετάσχουν σύμφωνα με ανακοινώσεις τους η παράταξη του Τσεπκεντζή Γιάννη ''Κοινωνία σε κίνηση'' καθώς και το Εργατό/Υπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Για το λόγο αυτό μάλιστα η παράταξη του Τσεπκεντζή Γιάννη, ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για το θέμα αυτό (ΔΕΣ και ΕΔΩ)

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, από ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε, οι Δήμου Αλμωπίας και Σκύδρας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δεν προέβησαν σε ανάλογες κινήσεις, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι τους εξυπηρετούνται από το παραπάνω Νοσοκομείο, αλλά ούτε και οι φορείς των τριών Δήμων (Επιμελητήριο, Εμπορικοί Σύλλογοι κλπ), ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας... καθάρισε με μία ανακοίνωση, βγαίνοντας από την... υποχρέωση (ΔΕΣ και ΕΔΩ), ενώ άφαντοι και οι τοπικοί βουλευτές.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο Δημαρχείων, καταστημάτων κλπ, ενώ κάποιοι άλλοι προτείνουν άλλες μορφές αντιμετώπισης του προβλήματος. 

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασισθούν σε κοινή σύσκεψη με μπροστάρηδες τους αιρετούς όλων των βαθμίδων μαζί με τους φορείς και κατοίκους και των τριών Δήμων που αφορά άμεσα το θέμα, το συντομότερο δυνατό πριν να είναι αργά.

19-10-2021/15:02