ΕΔΕΣΣΑ: ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ''...

2021-10-17

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η απόφαση μετακίνησης ιατρών της ΜΕΘ Έδεσσας αποτελεί την αυλαία στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η Κοινωνία σε Κίνηση από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο νοσοκομείο Έδεσσας.

-Στις 3 Οκτωβρίου με δελτίο τύπου ζητήσαμε την ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό και θέσαμε τα μέλη μας στη διάθεση του Δήμου και της Περιφέρειας στον αγώνα για τη διάσωση του, εφόσον οι κινήσεις είναι ουσιαστικές και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα.

-Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου συμμετείχα στη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού, όπου ζήτησα να μην υπάρχουν αυταπάτες από τις αόριστες υποσχέσεις της υφυπουργού υγείας και άμεσα να κληθούν το επιμελητήριο και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης ώστε να προγραμματιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις με πρωτοπόρο το Δήμο Έδεσσας ο οποίος οφείλει να κλείσει συμβολικά το Δημαρχείο. Η σύσκεψη αυτή δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

-Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου εισήγαγα το θέμα ενημερώνοντας το σώμα για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε μία τραγική κατάσταση αντίστοιχη της περσινής, όπου το αποδυναμωμένο νοσοκομείο δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Επίσης καταθέσαμε ως παράταξη τεκμηριωμένη πρόταση επιδότησης από το Δήμο ώστε να προσελκύσουμε νέους γιατρούς.

-Στη σύσκεψη της 13ης Οκτωβρίου με το Γενικό Γραμματέα . υγείας για την προώθηση του εμβολιασμού, τους ξεκαθάρισα ότι κανένας δεν μπορεί να πειστεί για το υγειονομικό ενδιαφέρον του κράτους προς τον πολίτη όταν υποβαθμίζεται το νοσοκομείο, το οποίο παρόλες τις ελλείψεις έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές στην περιοχή μας!

-Επικοινώνησα με τον πρόεδρο επαγγελματιών-βιοτεχνών νομού Πέλλας κ Μανωλάκη Ιωάννη ζητώντας του συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

-Το ίδιο έπραξα και με τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών νομού Πέλλας <<Άγιοι Ανάργυροι>>.

-Αντίστοιχα θα ζητήσω συναντήσεις με τους εμπορικούς συλλόγους της πόλης.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!!!

Για το λόγο αυτό ζητούμε άμεσα τη σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο οποίο θα σχεδιαστούν οι κινητοποιήσεις μας, ώστε να αποτρέψουμε τη καταδικαστική για τον τόπο απόφαση αποδυνάμωσης της ΜΕΘ και όλων των κλινικών.

Αγαπητοί συμπολίτες τα τραγικά νέα της υποβάθμισης του νοσοκομείου συμπίπτουν με τον εορτασμό της 18η Οκτωβρίου.

Οι αγώνες των προγόνων μας για την απελευθέρωση του τόπου είχε ως στόχο ένα καλύτερο αύριο όπου τα παιδιά μας θα ζουν ελεύθερα και με αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Το σημαντικότερο μήνυμα της επετείου όμως είναι ότι οι κατακτήσεις έρχονται μέσα από αγώνες, ακόμα και όταν ο στόχος φαίνεται ανέφικτος και αυτό οφείλουμε να πράξουμε σήμερα, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με αυτούς που τιμούμε!

Γιάννης Τσεπκεντζής

Κοινωνία σε Κίνηση

17/10/2021