ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ): ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;

2022-11-28

ΣΧΟΛΙΟ 1

Έναν περίπου χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ετυμηγορία του λαού της Αλμωπίας για την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής, η ιστοσελίδα μας ifonitispellas.gr, θα προσπαθήσει να σκιαγραφίσει το πολιτικό προφίλ σε συνδυασμό με την εν γένει πολιτική συμπεριφορά των τεσσάρων -μέχρι στιγμής- υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Αλμωπίας, αμερόληπτα και αντικειμενικά και με βάση την πορεία τους, τόσο εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και εκτός και γενικότερα μέσα στην κοινωνία της Αλμωπίας.

Έτσι λοιπόν μετά τον Μπάτση Χρήστο (ΔΕΣ και ΕΔΩ), Μπίνο Δημήτρη (ΔΕΣ και ΕΔΩ), και Παρούτογλου Νίκο (ΔΕΣ και ΕΔΩ), ας δούμε το πολιτικό προφίλ κλπ στοιχεία του έτερου μνηστήρα, μέχρι στιγμής, του Δήμου Αλμωπίας, Προκοπίδη Ευάγγελου (Λάκη)..

ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ): ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;

Το δεύτερο μεγαλύτερο άλμα του στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε να πράξει, ένας ακόμη εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας, αφού το πρώτο άλμα που επιχείρησε για την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος, στέφθηκε με επιτυχία.

Πρόκειται για τον γνωστό προϊστάμενο του Κτηνιατρείου Αριδαίας, και Δημοτικό Σύμβουλο Αλμωπίας με τον συνδυασμό ''ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ'' της παράταξης, Χατζηδημητρίου Σάκη, ο οποίος (Σάκης), επίσημα τουλάχιστον, δεν ξεκαθάρισε ακόμη τις προθέσεις του, για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για το Δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Αλμωπίας, αν και κάποιες κινήσεις, τόσο εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και εκτός αυτής, δείχνουν ότι μάλλον, τουλάχιστον ανεπίσημα, έχει παραδώσει το... δαχτυλίδι διαδοχής στον Προκοπίδη.

Σίγουρα η κίνηση αυτή, δηλαδή η κάθοδος του Προκοπίδη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας, φαίνεται ότι μάλλον έχει ενοχλήσει αρκετούς ακόμη και ενδοπαραταξιακά, και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε ότι ο ανωτέρω υποψήφιος, διετέλεσε σε θέση ευθύνης στο πολιτικό γραφείο του συντοπίτη μας Υπουργού, Πασχαλίδη Γιώργου επί πάλαι ποτέ εποχής Σημίτη, ενώ έχει διατελέσει και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Πέλλας. Επίσης έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση ενώ ασχολείται ενεργά και σε καίριες θέσεις σε τομείς του κλασικού αθλητισμού.

Όσον αφορά την παρουσία του, τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια, όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία είναι μέλος, δείχνει ορεξάτος, καθόσον οι καινοτόμες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του, είναι συνεχείς και θεωρούνται εύστοχες και επίκαιρες, άσχετα εάν δεν λαμβάνονται υπόψιν από τη Δημοτική Αρχή, όπως γίνεται συνήθως.

Ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του , όπως και αυτή του Παρούτογλου Νίκου, καθόσον και οι δύο προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό-κομματικό χώρο, για το που θα κατευθυνθούν οι παραπάνω ψηφοφόροι του συγκεκριμένου χώρου, αν και αυτό στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το παρελθόν δείχνει ότι μικρό ρόλο παίζει!!

Είναι σίγουρο ότι οι εμπειρίες του με την ενασχόληση στο παρελθόν, στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης σαν Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά και των επερχόμενων πολιτικών γενικά συγκυριών (Εθνικές εκλογές κλπ), δείχνουν ότι μπορεί να θέσει τα θεμέλια και τις βάσεις για διεκδίκηση του Δήμου, ενώ σίγουρα θα παίξει ρόλο και η στελέχωση του συνδυασμού του, που από ότι λέγεται στην πιάτσα βρίσκεται μάλλον σε καλό δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που θα αποφασίσει και θα κρίνει τον επόμενο Αλμωπάρχη θα είναι ο λαός της Αλμωπίας, όπου ευχή και ελπίδα της πλειοψηφίας των πολιτών, είναι να κερδίσει ο καταλληλότερος για το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της, και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα γίνει, αφού θεωρούμε ότι το αισθητήριο του κόσμου είναι αλάθητο, κάτι που αποδεικνύεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση...

Κλείνοντας να αναφέρουμε τη φράση που είπε κάτοικος της Αλμωπίας για τον παραπάνω υποψήφιο Δήμαρχο, ότι ''Είναι ο μόνος που μπορεί να περάσει τα φανάρια της Αψάλου, να πάει στην πρωτεύουσα και να απαιτήσει''...

28/11/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-11-28 13:46

Μήνυμα: ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΑΛΛΙΩΣ..............