ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ… ΟΔΗΓΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ (ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ), ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ…

2022-11-24

ΣΧΟΛΙΑ 3

Έναν περίπου χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ετυμηγορία του λαού της Αλμωπίας για την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής, η ιστοσελίδα μας ifonitispellas.gr, θα προσπαθήσει να σκιαγραφίσει το πολιτικό προφίλ σε συνδυασμό με την εν γένει πολιτική συμπεριφορά των τεσσάρων -μέχρι στιγμής- υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Αλμωπίας, αμερόληπτα και αντικειμενικά και με βάση την πορεία τους, τόσο εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και εκτός και γενικότερα μέσα στην κοινωνία της Αλμωπίας. 

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ... ΟΔΗΓΟ ΤΑ ΛΑΘΗ  ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ (ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ), ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ...

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι και πάλι σύμφωνα με δηλώσεις του, ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της παράταξης του συνδυασμού ''Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ'' Μπίνος Δημήτρης στις επερχόμενος εκλογές του Οκτωβρίου, διεκδικώντας το Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αλμωπίας.

Σοφότερος λοιπόν και όπως αναφέρει ο ίδιος ''Έμαθα πλέον από τα λάθη μου'', συμπληρώνοντας ό,τι ''Λάθη δεν κάνουν, μόνο αυτοί που δεν προσπαθούν, ή που δε κάνουν τίποτα'', κινείται μεθοδικά και προσεκτικά στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας θα στελεχώνεται από παλαιά και νέα στην αυτοδιοίκηση πρόσωπα.

Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια που κατείχε τα ηνία του Δήμου Αλμωπίας, υπέπεσε σύμφωνα με τα όσα ζήσαμε και λέγονται στην πιάτσα, σε πολλά πολιτικά ατοπήματα, τα οποία στοίχισαν την επανεκλογή του, και μάλιστα καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μεταξύ των υποψηφίων, που αν και εν ενεργεία Δήμαρχος και σύμφωνα με τα δεδομένα και ως είθισται, είχε όλον τον μηχανισμό του Δήμου στη διάθεσή του,  δεν κατάφερε να... προκριθεί ούτε στην αρένα του δευτέρου γύρου.

Και πώς να μπει και να αποσπάσει τις προτιμήσεις του εκλογικού Σώματος, καθόσον τα απανωτά και συνεχόμενα πολιτικά λάθη και κινήσεις που έκανε -και προς τιμή του το παραδέχεται- κατά τη διάρκεια της κατά πολλούς αμφιλεγόμενης θητείας του, ανάγκασε πολλούς ψηφοφόρους να στραφούν σε άλλον υποψήφιο του κεντροδεξιού χώρου.

Να θυμηθούμε τις ομηρικές διαφωνίες και λεκτικές μονομαχίες μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, τόσο με Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του, όσο και με Προέδρους τοπικών κοινοτήτων, οι σκηνές των οποίων έπαιξαν και συζητήθηκαν, ξεπερνώντας ακόμη και τα όρια της Π.Ε Πέλλας;

Αποκορύφωμα όλων, οι διαφοροποιήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του, οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι παραιτήσεις τους από το συνδυασμό και τα όργανα του Δήμου, αλλά και η αποστολή επιστολών από συνεργάτες του, τον οποίο κατηγορούσαν για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τακτικές εναντίον τους και τελικά η συγκρότηση συνδυασμού από αυτούς, οι οποίοι και έκοψαν πρώτοι το νήμα της νίκης στις εκλογές πριν τρία περίπου χρόνια.

Λένε ότι η εξουσία είναι μεθυστική, σε μεθάει και δεν σε αφήνει να δεις τα γεγονότα καθαρά, όταν μάλιστα ο ηγέτης της ζει μέσα σε έναν γυάλινο πύργο, και ακούει και συμβουλεύεται ακατάλληλους και μη διορατικούς ανθρώπους, τη λεγόμενη ''αυλή και τους αυλικούς'', οι οποίοι ενίοτε του σκάβουν και το λάκκο, με αποτέλεσμα όταν συνέρχεται από το.. μεθύσι της εξουσίας να βρίσκεται τρίτος!!

Εκτός των ανωτέρω κατά την άποψή μας και εκ των έσω του συνδυασμού του πολιτικών ατοπημάτων, υπέπεσε και σε άλλα λάθη όπως η υπερβολική προσκόλληση και εμπιστοσύνη σε εξωθεσμικά άτομα, τα οποία όπως λέγεται ''έλυναν και έδεναν'' μέσα στο Δήμο, αλλά και πολλές άλλες παράτυπες ενέργειες και πράξεις, που προκαλούσαν τη δυσαρέσκεια ακόμη και των ίδιων των αιρετών συνεργατών του (Αντιδημάρχων κλπ συμβούλων) αλλά και του εκλογικού Σώματος, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στα θετικά του, τα έσοδα της επιχείρησης στη Λουτρόπολη από την ενοικίαση σε ιδιώτες το αναψυκτήριο, ενώ γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν πολλές μελέτες για ύδρευση, οδοποιία, σχολικά κτίρια, αναπλάσεις πλατειών κλπ, κάτι που αναφέρει κατά κόρον και ο ίδιος, λέγοντας μάλιστα ότι τώρα τα καρπώνεται, τα ιδιοποιείται και τα διαφημίζει σαν δικά της έργα, η νυν Δημοτική Αρχή.

Αποκορύφωμα όλων, το μεγάλο έργο του αποχετευτικού, που αν και γνώριζε ότι θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθόσον ταλαιπώρησε ολόκληρη την Αριδαία, ανέλαβε την ευθύνη, πραγματοποίησε το έργο, με αποτέλεσμα να εισπράξει το πολιτικό κόστος, τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και όπως επισημαίνει και ο ίδιος, γυρνά σελίδα και με... οδηγό τα προς αποφυγή λάθη του παρελθόντος οδεύει προς τη διεκδίκηση και πάλι του Δήμου Αλμωπίας, κάτι που θα το αποφασίσει όμως ο λαός της Αλμωπίας με την ετυμηγορία του, που κατά την άποψή μας το κριτήριο του κόσμου θεωρούμε ότι είναι αλάθητο, σε έναν χρόνο περίπου, όταν θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

24/11/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-11-24 17:58

Μήνυμα: Τρίτη και φαρμακερη;;;χμ!!!

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2022-11-24 19:24

Μήνυμα: Δημήτρη Μπινο δοκίμασες να επανεκλεγεις και δεν τα κατάφερες. Κανείς δεν επανεκλεχτηκε δήμαρχος γα δεύτερη φορά είτε με τον Καποδίστρια είτε με τον Καλλικράτη. Όλοι κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους δημότες. Μην το επιχειρήσεις για τρίτη φορά γιατί θα ταπεινωθεις, όπως ο Χατζηδημητριου στην τρίτη του φορά. Ξεπεζεψε από το καλάμι σου.

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2022-11-25 02:43

Μήνυμα: Όλα δείχνουν ότι μετά την υποψηφιότητα Προκοπιδη ο Παρουτογλου μένει εκτός. Απ"οτι φαίνεται η μάχη θα δωθει μεταξύ Μπατση και Μπινου και ο κόσμος της Αλμωπίας θα αποφασίσει. Τα υπόλοιπα είναι για το καφενείο