ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΑ ''ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ'', ΤΟ ''ΚΛΑΔΕΜΑ'', ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΠΟΣ... ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!! (ΦΩΤΟ)

2023-01-11

Ρεπορτάζ By Sakis

Μπορεί να αναβλήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες συνεδριάσεις, χθες 10/01/2023, του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, λόγω μη απαρτίας (ΔΕΣ ΕΔΩ και ΕΔΩ), όμως κατά τη διάρκεια της αναμονής των συνεδριάσεων και στο λεγόμενο... Ακαδημαϊκό 15λεπτό, έλαβαν χώρα κάποια περιστατικά αλλά ειπώθηκαν και αρκετές ατάκες.

Ειδικότερα:

1.-Κατά την πρώτη συνεδρίαση (ώρα 17.30), παρόντες ήταν στην αίθουσα 11 δημοτικοί σύμβουλοι, ήτοι, άπαντες της παράταξης Μπάτση, με απόντες τους Κετικίδη και Δόντσιο, από την παράταξη Χατζηδημητρίου Σάκη μόνο ο Τσαρκνιάς Πέτρος!!, ουδείς από την παράταξη Μπίνου Δημήτρη, ενώ από την παράταξη Παρούτογλου, παρόντες ήταν ο ίδιος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λεμονίδης Γιώργος και Παπαδοπούλου Σταυρούλα. Δικαιολογημένος απών όπως ανέφερε ο Πρόεδρος ήταν μόνο ο Θεοδωρίδης Τάσος (Τσερκέζος)

2.-Στην δεύτερη συνεδρίαση (19.00) παρόντες ήταν στην αίθουσα 12 σύμβουλοι, ήτοι, οι ανωτέρω με την προσθήκη των Κετικίδη και Δόντσιου, ενώ αποχώρησε η Παπαδοπούλου Σταυρούλα.

3.-Πολλά δηκτικά σχόλια προκάλεσε η απουσία της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης από τους παριστάμενους Προέδρους, οι οποίοι έφθασαν για πρώτη φορά μέσα στην αίθουσα τους 13, λέγοντας ότι, ''μάλλον πήγαν για σαλιγκάρια, λόγω της βροχόπτωσης'', ή ότι ''βρίσκονται στο κλάδεμα'', για να συμπληρώσει ο Δήμαρχος ότι μάλλον τρέχουν και ψάχνουν ταυτότητες!! Θα ήταν ευχής έργον να τους βλέπαμε (Προέδρους) συχνότερα στις συνεδριάσεις και όχι μόνο στην κοπή πίτας!!

4.-Σε κάποια στιγμή κάποιος ανέφερε ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε κατάστημα ΚΑΦΕ παρακείμενο επί του Δημαρχείου, για να προτείνει δηκτικά ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Παρούτογλου Νίκος, ''Ε τότε ας πάμε να συνεδριάσουμε εκεί (ΚΑΦΕ)''!!

5.-Τα δώρα που θα λάβουν οι τυχεροί που θα βρουν το φλουρί στο κομμάτι τους, είναι δύο μικρές βαλίτσες. Επηρεασμένοι μάλλον από τις βαλίτσες τις Καϊλη, πολλοί τις ονόμασαν ''Βαλίτσες από το Καταρ''!!

6.-Αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος τη στιγμή που απολάμβανε το κομμάτι της Βασιλόπιτάς του, εάν τύχει το φλουρί σ΄αυτόν, τι άραγε θα πουν όλοι!! Απαντώντας ο Παρούτογλου, του πρότεινε να τις πάρει και να φεύγει!! Ανταπαντώντας ο Δήμαρχος, αποκάλυψε ότι όντως θα του είναι χρήσιμες καθόσον θα μεταβεί στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες μαζί με άλλους Δημάρχους σε εκδήλωση της ΚΕΔΕ.

7.-Αναρωτήθηκε ο Παρούτογλου Νίκος, γιατί δεν βγήκε κομμάτι Βασιλόπιτας και για τον σύμβουλό του Τσάνταλη Παράσχο!! Όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι έβγαλε και για τον Παράσχο, δείχνοντας με το χέρι του το κομμάτι που υπήρχε στη θέση που καθόταν παλιά, καθόσον τα έδρανα της αίθουσας έχουν να τον δούνε αρκετό καιρό!! 

Δείτε σχετικές φώτο, πατώντας ΚΛΙΚ δεξιά και αριστερά στο βέλος της φώτο...

11/01/2023