ΑΡΙΔΑΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Η ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…

2023-01-11

ΣΧΟΛΙΟ 1

Μ ε αφορμή την απουσία της αντιπολίτευσης, πλην της παράταξης Παρούτογλου, κατά τη χθεσινή (Τρίτη 10/01/2023) αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, αρκετοί αναγνώστες μας ρωτούν να μάθουν τον λόγο της απουσίας αυτής.

Ένα από τα θέματα λοιπόν που θα συζητούσε το χθεσινό Συμβούλιο, ήταν και η ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ-Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Αλμωπίας.

Όπως είναι γνωστό, το παραπάνω θέμα τέθηκε προς συζήτηση-ψήφιση κατά την Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έλαβε χώρα μία ημέρα πριν δλδ την 09/01/2023, με απόντες την αντιπολίτευση και παρόντες μόνο τα μέλη της συμπολίτευσης, τα οποία ψήφισαν και ΟΜΟΦΩΝΑ αυτόν (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την απόφαση όμως του ΣτΕ, όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν μετά την 01/12/2022 από τις Οικονομικές Επιτροπές και Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, είναι ΑΚΥΡΕΣ, η τυχόν παρουσία της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, θα Νομιμοποιούσε την όποια απόφαση για το θέμα, που συζητήθηκε και ψηφίσθηκε εν απουσία της (αντιπολίτευσης), στην παραπάνω συνεδρίαση της Οικονομικής, για ένα θέμα που θεωρείται κορυφαία στιγμή για κάθε Δήμο, καθόσον αφορά τα Οικονομικά του Δήμου για το έτος που διανύουμε.

Έτσι λοιπόν σε ενδεχόμενη προσφυγή οποιουδήποτε για τον προϋπολογισμό, ενδεχομένως να υπάρξουν Ποινικές αλλά και Αστικές ευθύνες για τους συμμετέχοντες και ψηφίσαντες αυτόν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις παραπάνω επιτροπές μετά τις 01/ 12/2022 .

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, μοναδικός λόγος απουσίας της αντιπολίτευσης ήταν ο παραπάνω, κάτι που γίνεται συνειδητά, εδώ και καιρό στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, αλλά και μία διαμαρτυρία για τη φίμωση που υφίσταται η αντιπολίτευση, ένεκα του τρόπου που συνεχίζει να συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή (διά τηλεδιασκέψεως και ώρες ακατάλληλες, όπως υποστηρίζει η ίδια η αντιπολίτευση)

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις σε κάποιους Δήμους της χώρας, και παραιτήσεις μελών από τις εν λόγω επιτροπές, προκειμένου αποφύγουν τις εις βάρους τους τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Άλλωστε το θέμα πρόκειται να λυθεί μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος επί του θέματος Υπουργός Εσωτερικών Βορίδης Μάκης (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

11/01/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-01-11 22:11

Μήνυμα: Όπως είναι γνωστό το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτερο συλλογικό όργανο του δήμου. Συνεπώς δεν δεσμεύεται το δημοτικό συμβούλιο από εισηγήσεις άλλων οργάνων ,έχει το δικαίωμα η πλειοψηφία να τροποποιήσει τις εισηγήσεις που τίθενται στο ΔΣ. Όλα τα άλλα είναι απλώς δικαιολογίες.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2023-01-12 07:54

Μήνυμα: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΟΜΟ Η Ν.Δ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ.  ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣτΕ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ