ΑΡΙΔΑΙΑ: ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ…ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2021-06-11

Επανερχόμαστε και πάλι δυστυχώς σε ένα θέμα που είχαμε αναδείξει πριν λίγο καιρό ( Δ Ε Σ   Ε  Δ  Ω  ) ύστερα από παράκληση πολλών αναγνωστών μας, κατοίκων της Αλμωπίας και περιπατητών στα πεζοδρόμια που χρησιμοποιούν εντός και περιμετρικά της πόλης της Αριδαίας, και ειδικότερα, το πεζοδρόμιο έναντι του ΚΤΕΛ Αριδαίας, το πεζοδρόμιο επί της Λ. Ανοίξεως (πλησίον του οικοπέδου που στεγαζόταν τα Τ.Ε.Α) επί της Π. Μελά (Κέντρο Υγείας) κλπ περιφερειακοί δρόμοι και πεζοδρόμια...

... στα οποία υπάρχουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες, τόσο στο οδόστρωμα, όσο και στα πεζοδρόμια και ειδικά στα πλακάκια και το τσιμέντο των πεζοδρομίων, τα οποία έχουν κυριολεκτικά... πεταχτεί από τη θέση τους, λόγω των ριζών των δένδρων, με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τραυματισμού των χρησιμοποιούντων αυτά!! 

Εκτός αυτού και ειδικότερα στο πεζοδρόμιο έναντι του ΚΤΕΛ Αριδαίας το οποίο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, χρησιμοποιείται κατά κόρον και από τους μαθητές, αλλά και πολλούς δημότες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.

Επίσης με αφορμή τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση, στο παραπάνω σημείο και συγκεκριμένα στο οδόστρωμα και στο ρεύμα εισόδου της πόλης από την Ανατολική Αλμωπία, έναντι του ΚΤΕΛ Αριδαίας, παρατηρείται σχεδόν πάντα, συσσώρευση υδάτων με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για τους χρήστες της οδού, ενώ η βλάστηση από τα υπάρχοντα δένδρα στον πεζόδρομο, εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών, ενώ περιορίζουν και την ορατότητα στους πεζούς, αλλά και στους οδηγούς!!

Σημειωτέον ότι παρόμοιες κακοτεχνίες, υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης, που παρότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας την 12/3/2021 λήφθηκε σχετική απόφαση αποκατάστασης, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα μέχρι και σήμερα (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Εάν γίνει το κακό και μετά θα είναι αργά!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο και φώτο, σε ποια κατάσταση είναι τα πεζοδρόμια έναντι του ΚΤΕΛ και στην Λ. Ανοίξεως... 

11/6/2021