ΑΡΙΔΑΙΑ: ΟΙ ‘’ΑΤΑΚΕΣ’’ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-12-01

Μπορεί να είναι ολιγομελής η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας, και να μην συνεδριάζει εδώ και αρκετό καιρό σε πλήρη απαρτία, αλλά τα μέλη που την απαρτίζουν και αυτά που λέγονται και ακούγονται στις συνεδριάσεις, σίγουρα δεν σ΄  αφήνουν να πλήξεις, αλλά ενίοτε, βγάζουν και ειδήσεις!!

Όπως και τις άλλες φορές λοιπόν, έτσι και κατά τη χθεσινή (Τρίτη 30/11/2021) προγραμματισμένη διαδικτυακή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, εκτός των άλλων (ΔΕΣ Ε Δ Ω και Ε Δ Ω), ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ατάκες, από τον Δήμαρχο Μπάτση Χρήστο, αλλά και τους Χατζηδημητρίου Σάκη και Μπίνο Δημήτρη .

Αλιεύσαμε λοιπόν κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε:

1.-Μπάτσης Χρήστος προς Μπίνο Δημήτρη κατά συζήτηση του 3ου θέματος που αφορούσε ''Συμψηφισμό μισθωμάτων ακινήτου με δαπάνες αποκατάστασης λειτουργικότητας, σε κατάστημα εστίασης στην τ.κ Όρμας-Πέλλας'', σε κάποιες παρατηρήσεις που έκανε για το θέμα ο Μπίνος και ειδικότερα ότι ''Η δημοτική Αρχή αναγκάζει τους ιδιώτες να προτείνουν λύσεις στα προβλήματα που αφορούν το Δήμο'' ο Μπάτσης απάντησε:'' Παίζετε με τις λέξεις, και θέλετε να κερδίσετε την εύνοια του επιχειρηματία, αλλά να κάνετε και πολιτική για την πολιτική'' για να απαντήσει ο δεύτερος ότι ''Εμείς παίζουμε με τις λέξεις και εσείς με τους ανθρώπους''

2.-Χατζηδημητρίου προς Μπάτση: ''Βγείτε και περπατήστε στους δρόμους της Αριδαίας και ειδικά στον πεζόδρομο, να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Μπορούσε να γίνει παρέλαση στον πεζόδρομο όταν αυτός έχει καθιζήσεις σε δέκα σημεία. Εδώ ζούμε και μεταφέρουμε παράπονα των κατοίκων''!!

Μπάτσης προς Χατζηδημητρίου: ''Και εμείς εδώ ζούμε''

Χατζηδημητρίου προς Μπάτση: ''Μάλλον δεν ζείτε εδώ, αλλά ζείτε στους Προμάχους''!!

Μπάτσης προς Χατζηδημητρίου: ''Είναι ρατσιστικό να ζει κανείς στους Προμάχους''!!

3.-Χατζηδημητρίου προς Μπάτση κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος που αφορούσε ''Πρόσληψη προσωπικού, όταν ο πρώτος συμβούλεψε τον δεύτερο, οι προσλήψεις αυτές (3 σχολικές καθαρίστριες, 5 εργάτες καθαριότητας και 2 οδηγοί)'' να γίνονται αξιοκρατικά και όχι με άλλα κριτήρια, είπε ''Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις'', για να απαντήσει ο δεύτερος ότι ''Είμαι εδώ και θα παραμείνω για αρκετό καιρό (σ.σ Δήμαρχος)''!!

4.-Μπάτσης προς Μπίνο: ''Θα μας βλέπετε όλους (σ.σ τον συνδυασμό του) ενωμένους για πολύ καιρό ακόμη'' για να απαντήσει ο δεύτερος ότι ''Και εμείς κάποτε ήμασταν ενωμένοι, αλλά...''!!

5.-Κατά τη συζήτηση του δεύτερου θέματος, αρκετή κουβέντα έγινε, αναφορικά με τους όρους, ''Επικαιροποίηση και Τροποποίηση'', δίνοντας ο καθένας τη δική του ερμηνεία. Μάλλον η ερμηνεία που έδωσαν οι Χατζηδημητρίου και Μπίνος ήταν η ορθή , κάτι που έμμεσα υποστήριξε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τσιμτσιρίδης Γιώργος.

6.-Σε παρατηρήσεις του Μπίνου ότι κάποια έργα εγκρίθηκαν επί της δικής του θητείας, ο Μπάτσης απάντησε ότι τα έργα είναι των πολιτών, απαντώντας ο Μπίνος ότι ''Δεν είμαστε για δούλεμα ούτε είμαστε κολεγιόπαιδα''!! Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γενικός Γραμματέας ρωτώντας τον Μπίνο εάν είναι πάνω από 60 ετών!! για να απαντήσει αρνητικά ο Μπίνος λέγοντας ότι ''θα παραμείνω για πολλά χρόνια μικρός''!!

7.- Εντύπωση προκάλεσαν τα εύσημα που απέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης, στον πάλαι ποτέ στενό συνεργάτη του Βέσκο Δημήτρη για το έργο που παράγει ο δεύτερος σαν Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής, δείχνοντας μάλλον πολιτικό πολιτισμό, καθόσον είναι γνωστό τοις πάσοι ο τρόπος που χώρισαν οι δρόμοι τους στην τοπική αυτοδιοίκηση!!

8.- Μετά τη συζήτηση του 9ου θέματος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Χατζηδημητρίου Σάκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, διευκρινίζοντας ότι υπέρ-ψηφίζει τα υπόλοιπα 25 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Δείτε σχετικά στα παρακάτω βίντεο...

01-12-2021/13:21