ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ  ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΧΟΡΤΑ ΚΛΠ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!

2022-08-01

Ρεπορτάζ By Sakis 

Κάποιοι όσο κι αν ενοχλούνται ή δεν μπορούν και δεν θέλουν να το πιστέψουν, στην Αλμωπία υπάρχουν ευτυχώς ακόμη πολίτες που επισημαίνουν τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στον Δήμο Αλμωπίας και ειδικότερα στην πόλη της Αριδαίας...

... τα οποία κάνουν γνωστά  στην ιστοσελίδα μας ifonitispellas.gr, με την ελπίδα η δημοσιοποίηση τους να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους, προκειμένου ασχοληθούν με αυτά και δώσουν τις ενίοτε αυτονόητες λύσεις.

Με αφορμή δημοσίευμά μας λοιπόν, σχετικά με τον εκ νέου καθαρισμό από χόρτα κλπ βλάστηση στον χώρο ΔΑΣΑΚΙ από συνεργεία του Δήμου Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), πολλοί αναγνώστες μας διαμαρτύρονται για τα οικόπεδα κατοίκων της Αριδαίας που βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης και κάποια από αυτά θυμίζουν μικρά ''δάση''...

... από τα χόρτα και την βλάστηση, με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από τα ξερά κλπ χόρτα, ενώ δημιουργούν πρόβλημα ορατότητας στους χρήστες των οδών, καθόσον σε κάποιες περιπτώσεις τα χόρτα εισέρχονται ακόμη και μέσα στο οδόστρωμα, αφετέρου δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και καταφύγιο τρωκτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους πέριξ αυτών των οικοπέδων.

Δυστυχώς παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις, τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, όσο και του Δήμου Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), αλλά και επισήμανση του θέματος πολλάκις κατά το παρελθόν από την ιστοσελίδα μας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), κάποιοι ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν προβαίνουν στον καθαρισμό τους. 

01/8/2022