ΑΡΙΔΑΙΑ: ‘’ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ’’ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΛΠ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!

2021-05-27

Πολλά παράπονα από κατοίκους της Αριδαίας, μάλλον δικαιολογημένα, δέχεται τελευταία η ιστοσελίδα μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά οικόπεδα κλπ ακάλυπτοι χώροι που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της Αριδαίας...

... και οι ιδιοκτήτες κλπ εκμεταλλευτές τους, δεν έχουν προβεί, όπως υποχρεούνται, στον καθαρισμό ή αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών που δύναται να προκαλέσουν πυρκαγιά, παρά τις συνεχείς συστάσεις τόσο του Δήμου Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιοχές αυτές να θυμίζουν μικρά... δάση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόκληση πυρκαγιών και τόπος ύπαρξης ερπετών και κάθε άλλου είδους τρωκτικών που βρίσκουν καταφύγιο σ΄αυτά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χόρτα κλπ βλάστηση εμποδίζουν και την ορατότητα των οδηγών στα επίμαχα σημεία.

Μάλιστα κάποιοι από τους γείτονες των οικοπέδων αυτών που κυριολεκτικά υποφέρουν, όπως μας έχουν επισημάνει από την κατάσταση αυτή, ενώ στις προθέσεις τους είναι να καταφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί δυστυχώς και σύμφωνα με πληροφορίες μας και στους άλλους Δήμους της Π.Ε Πέλλας

27-5-2021/13:17