ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ.κ. ΙΩΗΛ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΧΡΥΣΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

2022-10-13

Μετά το πέρας του Εσπερινού, χθες Τετάρτη 12/10/2022, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στην τ.κ Χρυσής-Πέλλας, παραμονή της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής της εξ Αλμωπίας (ΔΕΣ ΕΔΩ και ΕΔΩ), ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, κ. Ιωήλ...

... αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό της αναδείξεως και της τιμής της Αγίας, την οποία εξ αρχής προέβαλε με βάση το Νέο Μαρτυρολόγιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και τα άλλα ιστορικά τεκμήρια της περιοχής και του Αγίου Όρους ο Άγιος Καλλίνικος Επίσκοπος Εδέσσης.

Τόνισε όμως, ότι ενώ στην αρχή δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση από τον λαό, αυτό άλλαξε άρδην όταν προϊόντος του χρόνου άρχισαν να γίνονται με μεγάλη συχνότητα εμφανίσεις της Αγίας και θαύματά της σε κληρικούς, σε μοναστήρια, σε νοσοκομεία καθώς και θεραπείες ανιάτως ασθενούντων.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσαν και δύο περιστατικά που ανέφερε αναφορικά με μία γυναίκα και ένα κοριτσάκι, που είδαν ολοζώντανη την Αγία Χρυσή, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο...

Τέλος, εξέφρασε με μεγάλη συγκίνηση την χαρά του και την δοξολογία του προς τον Θεό για την πάνδημη συμμετοχή των πιστών στον Πανηγυρικό Εσπερινό, αφού κατέκλυσαν ακόμη και τον εκτός του ιερού ναού χώρο.

13/10/2022