ΑΡΙΔΑΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ Τ.Κ ΧΡΥΣΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-10-13

Ρεπορτάζ By Sakis

Με την λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, εορτάσθηκε χθες Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής της εξ Αλμωπίας,με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, και πάνω από 25 ιερέων, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην πατρίδα και τόπου του μαρτυρίου της, το χωριό Χρυσή της Αλμωπίας, στον φερώνυμο της Αγίας πανηγυρίζοντα ιερό ενοριακό ναό.

Παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής Πέλλας Σταμενίτης Διονύσιος, οι Δήμαρχοι Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και Αντιδήμαρχοι, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας και υποψήφιος εκ νέου για το αξίωμα, Μπίνος Δημήτρης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τίμησε ο Σεβασμιώτατος, χειροθετώντας Πρωτοπρεσβύτερο τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Αντώνιο Καραβασίλη, δικαιολογώντας την απόφασή του αυτή, τονίζοντας ότι ο π. Αντώνιος διακονεί επί σειρά ετών στο χωριό του, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, ότι σηκώνει δια βίου τον προσωπικό του σταυρό και ότι αγάπησε την Αγία Χρυσή, γι᾿ αυτό και επί των ημερών του διαδόθηκε πάρα πολύ στο όνομα και η τιμή της Αγίας. Ευχήθηκε τέλος στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να ευαρεστήσει τον Θεό και να σωθεί.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο & φώτο...

13/10/2022   

ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022) ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΥ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10/2022) ΕΣΠΕΡΙΝΟ