ifonitispellas.gr-Επικαιρότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα είναι γεγονός καθώς ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τηλεφώνησε μετά το γάμο για να δώσει τις ευχές του.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Συνελήφθησαν χθες (1 Μαρτίου 2024) το μεσημέρι στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 4 ανήλικοι ημεδαποί, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 20 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2024...

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2026 θα πρέπει δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κτιρίων και άλλων χρήσεων πλην κατοικίας να εκδώσουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα για τα κτίριά τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραπάνω κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και το 10% της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου.

Την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η επίθεση του Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ, στον Παύλο Χρηστίδη, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σε πενθήμερη σχολική εκδρομή μαθητών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία τερματίστηκε πρόωρα και… άδοξα, καθώς στιγματίστηκε από κλοπές αλλά και από εντοπισμό ναρκωτικών, στη διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί.

Έδειξε στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας τα γεννητικά του όργανα γιατί φώναζαν «Μέσι, Μέσι». Έρευνα ξεκίνησε η ομοσπονδία της ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας για την άσεμνη χειρονομία του Κριστιάνο Ρονάλντο προς τους οπαδούς της Αλ Σαμπάμπ .

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σε είσοδο πολυκατοικίας λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας (26.02.2024) με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο της πολυκατοικίας αυτής στην οδό Ξανθίππης στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν ακόμα ένας άνδρας, ο οποίος ήταν τραυματισμένος.

Σοκ έχει προκαλέσει το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/02), σε τριώροφη πολυκατοικία επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14 στην Αγία Βαρβάρα, όπου ένας 69χρονος πυροβόλησε με μία καραμπίνα τον 57χρονο γαμπρό του, μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Με ψήφισμα αποφάσισε να διακόψει την κοινωνία και να απαγορεύσει την πρόσκλησή τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση των Ενοριών της Μητρόπολης. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η η Μητρόπολη Πειραιώς αποφάσισε να διακόψει την κοινωνία σε όσους Βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις «αναταράξεις» που προκλήθηκαν από την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη για το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο κόμμα.

«Αντιμετωπίζουμε μια κοινωνική πραγματικότητα αίροντας μια σοβαρή ανισότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Την άποψη ότι «η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και εμείς ασχολούμαστε με τον γάμο των ομοφυλοφίλων», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο».