ifonitispellas.gr-Επικαιρότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ψήφισμα αποφάσισε να διακόψει την κοινωνία και να απαγορεύσει την πρόσκλησή τους σε οποιαδήποτε εκδήλωση των Ενοριών της Μητρόπολης. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η η Μητρόπολη Πειραιώς αποφάσισε να διακόψει την κοινωνία σε όσους Βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις «αναταράξεις» που προκλήθηκαν από την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη για το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο κόμμα.

«Αντιμετωπίζουμε μια κοινωνική πραγματικότητα αίροντας μια σοβαρή ανισότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Την άποψη ότι «η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και εμείς ασχολούμαστε με τον γάμο των ομοφυλοφίλων», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Νόμος του κράτους, με ευρεία συναίνεση αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ (15.2.2024) το νομοσχέδιο για ταομόφυλα ζευγάρια, με τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να κλείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκέψεις για χορήγηση μιας νέας επιταγής ακρίβειας στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το Πάσχα, εν είδει έκτακτου δώρου Πάσχα για το 2024, γίνονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κάτι που θα συναρτηθεί με την πρόοδο της οικονομίας.

Η έκτιση της ποινής στα πλημμελήματα γίνεται κανόνας αφού πάνω από 2 χρόνια (και έως τα 5) υποχρεωτικά κάποιος θα πηγαίνει στις φυλακές. Στα 25 χρόνια (από τα 20) επανέρχεται το ανώτατο όριο των κατά συγχώνευση πρόσκαιρων καθείρξεων

Οι τράπεζες προωθούν ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο των τραπεζών του εξωτερικού, όπου έναντι μιας μηνιαίας χρέωσης θα μπορεί ο πελάτης να κάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό συναλλαγών το μήνα.

Ο Όμιλος Electrolux ανακαλεί ψυγεία Frigidaire με λεπτούς κάδους πάγου λόγω κινδύνων πνιγμού και τραυματισμού. Η εταιρεία έχει λάβει 343 αναφορές για θραύση πλαστικών κομματιών, συμπεριλαμβανομένων δύο περιστατικών που οδήγησαν σε τραυματισμούς κατά την κατάποση όταν τα κομμάτια αναμίχθηκαν με τα παγάκια από τον κάδο πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας επικύρωσε την απόφαση του καθεστώτος Ζελένσκι (το οποίο έτσι ή αλλιώς ελέγχει και το «Ανώτατο Δικαστήριο») για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνορώσου μεγιστάνα, Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, Κυριακής.