ΒΟΜΒΑ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ‘’ΝΟΙΚΙΑΖΕ’’ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ!!

2021-01-31

Τις συνομιλίες που έκαναν μέσω του ασυρμάτου τους οι αστυνομικοί υπέκλεπτε κακοποιός, ο οποίος είχε στην κατοχή του ασύρματο χρεωμένο σε αξιωματικό της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή του, ο κακοποιός, παρείχε τις υπηρεσίες του όχι σε μία εγκληματική οργάνωση αλλά τουλάχιστον σε τρεις ανάλογα με τη ζήτηση.

Η έρευνα ξεκίνησε από μία πληροφορία που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου ότι κακοποιός με έδρα τη δυτική Αττική άκουγε μέσω ασυρμάτου τις διαβιβάσεις των αστυνομικών που έκαναν περιπολίες ή που προσέρχονταν σε ένα συμβάν και αναλάμβανε δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η αμοιβή του κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ την ημέρα για να ενημερώνει τους συνεργάτες του όταν ακουγε στις συχνότητες σήματα για κλοπές και διαρρήξεις. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ενοίκιο ήταν 5.000 το μήνα ή 60.000 το χρόνο.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του στο Ζεφύρι και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή του βρέθηκε ασύρματος που ήταν χρεωμένος σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ και ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Άμεσης Δράσης.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς ο αξιωματικός δεν είχε δηλώσει την απώλεια του ασυρμάτου του και τη δήλωσε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 36χρονου απατεώνα.

Πηγή: https://www.makeleio.gr/