ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!! -ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!!-ΑΦΕΘΗΚΕ  ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ …

2021-12-07

Την είδηση της σύλληψης του Έλληνα αστυνομικού στην Αδριανούπολη από τις τουρκικές αρχές, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Όπως υποστηρίζουν, ο 41χρονος αστυνομικός "πήγε με το αυτοκίνητο του στην Αδριανόπουλη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη με το GPS του ανοιχτό".

"Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran", απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη, στην τουρκική πλευρά του Έβρου.

"Ο (...) και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν από την τουρκική χωροφυλακή, οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν, ερευνήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη", μεταδίδουν τουρκικά μέσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, με τον όρο να παραμείνει στην Τουρκία για τις επόμενες 48 ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων τους, αφέθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Έλληνας αστυνομικός και η γυναίκα, που είχαν συλληφθεί τη νύχτα της Κυριακής, λίγο πριν επιστρέψουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τής ΕΛ.ΑΣ ο Αρχιφύλακας, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, την Κυριακή και ενώ είχε ρεπό πήγε μαζί με μία φίλη του στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Κατά την επιστροφή με το αυτοκίνητό τους, μόλις πενήντα μέτρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, οι τουρκικές αρχές τους ακινητοποίησαν γιατί -όπως είπαν- είχαν πλησιάσει σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο αστυνομικός το πρωί της Δευτέρας δεν προσήλθε στην υπηρεσία του και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τους συγγενείς του και το προξενείο στην Ανδριανούπολη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου μετέβη στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες των αστυνομικών υπηρεσιών, ενώ υπήρχε ανοικτή γραμμή της Λεωφόρου Κατεχάκη με το Υπουργείο Εξωτερικών και το προξενείο στην Ανδριανούπολη. 

07-12-2021/09:02