ΠΡΟΣΟΧΗ: ‘’ΜΑΪΜΟΥ’’ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ… ΕΓΔΥΝΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ...

2022-01-18

Παριστάνοντας γιατρούς και αστυνομικούς έκλεψαν πάνω από 300.000 ευρώ!

Μια μεγάλη απάτη οι συμμετέχοντες στην οποία έκλεψαν περισσότερα από 300.000 ευρώ από τα ανυποψίαστα θύματά τους κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ για τις απάτες που ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο του 2021 ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μια 60χρονη Βουλγάρα, σε βάρος της οποίας, καθώς και τριών ακόμη συνεργών της, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον από τα μέσα Οκτωβρίου του 2021, ενώθηκαν σε ομάδα και προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς, είτε τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε τηλεφωνικές κλήσεις σε σπίτια, επιλέγοντας ως θύματά τους κυρίως ηλικιωμένα άτομα. 

Με «όπλο» τους δραματικούς τόνους που χρησιμοιποιούσαν επεδίωκαν τον αιφνιδιασμό και την ταραχή των θυμάτων τους, επιτυγχάνοντας να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Με τη μέθοδο αυτή οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους σε 18 περιπτώσεις στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών, Καβάλας και Βέροιας αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 286.400 ευρώ, 49 χρυσές λίρες και χρυσαφικά αξίας τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι το επιπλέον προσδοκώμενο όφελος από τις απόπειρες απάτης ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο οι δράστες δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν λόγω του γεγονότος ότι τα θύματα δεν κατείχαν στις οικίες ή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ζητούμενα χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 60χρονης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 κάρτες sim και χρηματικό ποσό.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από thestival.gr

18-01-2022/19:01