ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

2022-03-11

Παρατηρούμε τελευταία ότι αρκετοί Δήμοι επιστρέφουν στην κανονικότητα, όσον αφορά τον τρόπο συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων κλπ οργάνων, συνεδριάζοντας είτε διά ζώσης, είτε υβριδικά δηλαδή διά ζώσης με τη συμμετοχή μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ήδη μετά τον Δήμο Πέλλας, και ο Δήμος Έδεσσας σύμφωνα με δελτίο τύπου θα συνεδριάσει την Τρίτη 15/3, υβριδικά (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Αναμένουμε το ίδιο να πράξουν και οι Δήμοι Αλμωπίας και Σκύδρας, για τους οποίους, όσον αφορά τον πρώτο, εδώ και καιρό συνεδριάζει διαδικτυακά, στις οποίες συνεδριάσεις παρακολουθούν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που έστω και έτσι υπάρχει μία ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση.

'Οσον αφορά τον Δήμο Σκύδρας, εκεί πραγματικά επικρατεί πλήρη... συσκότιση στον τομέα της ενημέρωσης, αφού η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει τη μέθοδο του Σκωτζέζικου ντούς στον τομέα αυτό, πραγματοποιώντας συνεδριάσεις μία με τηλεδιάσκεψη και μία διά περιφοράς, κρατώντας έτσι στο... σκοτάδι τους δημότες για τα όσα αποφασίζονται, χωρίς να μπορούν να ακουστούν οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων κυρίως της αντιπολίτευσης.

Ας ελπίσουμε να προσαρμοστούν και οι Δήμοι Αλμωπίας και Σκύδρας, πραγματοποιώντας τα Δημοτικά Συμβούλια με τον παραπάνω τρόπο, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για όλα όσα λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις και ειδικότερα στις αναβαθμισμένες πλέον συνεδριάσεις των Οικονομικών Επιτροπών, ώστε να μη στερούν από τους δημότες τους το ιερό δικαίωμα της ενημέρωσης τους.

11-3-2022/12:29