''ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΟΤΑΝ... ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ !!

2021-09-07

ΣΧΟΛΙΟ 1

''Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα''. Enoch Powell, 1912-1998, Βρετανός πολιτικός 

ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Πέλλας, και όχι μόνο, γίνονται τελευταία μάρτυρες απαράδεκτων και επικίνδυνων ενεργειών από κάποιους προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για δημοσιεύματά τους!!

Πληροφορούμαστε για μηνύσεις για απειλές και εκφοβισμούς και κάθε άλλη ενέργεια που στόχο έχει να εκφοβίσει το μέσο ώστε να δημοσιεύει και να αποκαλύπτει μόνο αυτά που θέλουν αυτοί οι κάποιοι!! και να αποκρύπτει κάθε τι αρνητικό γι΄αυτούς!!

Και όμως!! Η αποκάλυψη θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα και όχι μόνο, με επιχειρήματα, την ειλικρίνεια, το ήθος, αλλά και τις «αποδείξεις» από το μέσο ενημέρωσης και το δημοσιογράφο είναι το ζητούμενο, ο οποίος (δημοσιογράφος) θα πρέπει να διακρίνεται  και για την αξιοπιστία, την εγκυρότητα, και το θάρρος του, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα... όπλα του, γράφοντας τα γεγονότα, χωρίς μεροληψία και υποκειμενικότητα.

Στον αντίποδα, η ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει πως πρέπει το μέσο ενημέρωσης και ο δημοσιογράφος να είναι ασύδοτος και να γράφει δίχως επιχειρήματα ή να στηρίζεται σε ένα φανταστικό σενάριο λόγω συμφερόντων!!, αλλά να στηρίζεται στη γνώση, στη βαθιά μελέτη και στην ενδελεχή αναζήτηση των γεγονότων.

Η καταφυγή στη δικαιοσύνη σίγουρα είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά και το έσχατο μέσο κάθε πολίτη προκειμένου βρει το δίκιό του, όμως σε κάποιες περιπτώσεις κατά την άποψή μας οι έχοντες εξουσία, θα πρέπει να χρησιμοποιούν πρωτίστως τον αντίλογο μέσω των δελτίων τύπου ή των μέσων ενημέρωσης με συνεντεύξεις κλπ τρόπους, πάντα, με επιχειρήματα καταρρίπτοντας και αντικρούοντας τις όποιες κατά την άποψή τους κατηγορίες και αν δεν ικανοποιηθούν από το μέσο ενημέρωσης, με ανάλογη διευκρινιστική δημοσίευση, τότε να καταφύγουν στη... Θέμιδα.

Ας μη λησμονούμε άλλωστε ότι χαρακτηριστικό στοιχείο στη Δημοκρατία, είναι η κριτική και ο έλεγχος αυτών που ασκούν κάθε είδους μορφής εξουσίας.

Επίσης ας μην λησμονούν τα Δημόσια πρόσωπα , ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι καλά μόνο όταν προβάλλουν τις θέσεις και απόψεις τους, αλλά και τα αρνητικά τους στα οποία θα πρέπει να απαντούν δημόσια και όχι να καταφεύγουν σε μηνύσεις και απειλές.

Και σαν επιμύθιο, δημοσιογράφος είναι αυτός που ενημερώνει τον κόσμο ελέγχοντας και διασταυρώνοντας τις πληροφορίες τους μία και δύο φορές, αλλά και αυτός που ελέγχει καλόπιστα την εξουσία...

Σε κάθε περίπτωση η ιστοσελίδα μας, είναι αντίθετη και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές (απειλές, εκφοβισμούς κλπ), οι οποίες έχουν ως στόχο την ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη ενημέρωση των πολιτών. 

07-9-2021/12:01

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-09-07 13:36

Εισάγετε κείμενο:

Μπράβο πολύ ωραίο άρθρο. Ας το διαβάσουν αυτό οι αιρετοί αλλα και εσείς οι δημοσιογράφοι