ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ… (No 2)

2021-06-20

Συνεχίζουμε, ύστερα από την μεγάλη απήχηση που είχε η παρθενική μας στήλη με τον ανωτέρω τίτλο (ΔΕΣ και ΕΔΩ), παρουσιάζοντάς σας σήμερα τη στήλη Νο 2.

''ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ,ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ'' Νο 2 λοιπόν, και καλή σας ανάγνωση...

1.-ΑΡΙΔΑΙΑ: ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΥΟ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!!

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια την Τρίτη 15/6 πρωινές ώρες στο κέντρο της Αριδαίας, δύο φίλοι και παλιές δόξες του Αλμωπού Αριδαίας, όταν συζητώντας για τη φετινή πορεία της ομάδας του Αλμωπού Αριδαίας...

... για άγνωστο λόγο και ύστερα από έντονη λογομαχία και ανταλλαγή ολίγων... Γαλλικών, κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια εάν δεν έμπαιναν στη μέση οι ψυχραιμότεροι.

Τελικά επεκράτησε η λογική και ύστερα από τις εκατέρωθεν εξηγήσεις και συγγνώμες έδωσαν τελικά τα χέρια, θεωρώντας λήξαν το επεισόδιο.

2.-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΚΙΝΗΤΟ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΕΝΑ ΙΧΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΥΚΛΟ!!

Κινητό ανθοπωλείο θυμίζει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο στην πόλη των Γιαννιτσών.

Ειδικότερα, έξυπνα σκεπτόμενος, πρωτοτύπησε ο ιδιοκτήτης ανθοπωλείου της πόλης, τοποθετώντας και στολίζοντας με γλάστρες κλπ είδη του καταστήματός του τόσο το ΙΧΕ αυτοκίνητο, όσο και το δίκυκλο του μπροστά από τα κατάστημά του, εν είδη βιτρίνας, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών από το σημείο.

3.-ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ...

Άμεσα αποκαταστήθηκαν από τους αρμόδιους οι βλάβες σε δύο κεντρικά σημεία του οδοστρώματος της Αλμωπίας, η πρώτη στην ε.ο Αριδαίας-Λουτρόπολης λίγο πριν την είσοδο στην τ.κ Πιπεριάς-Πέλλας, και η δεύτερη στην είσοδο της πόλης και στη διασταύρωση των οδών Λ. Ανοίξεως και Π.Μελά, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω οδηγούν στην Λουτρόπολη Αλμωπίας!!

''Αν μπορούσαν ας κάνουν και αλλιώς'', ήταν το δηκτικό σχόλιο κατοίκου της Αριδαίας, εννοώντας προφανώς ότι έδρασαν γρήγορα καθόσον και τα δύο παραπάνω σημεία οδηγούν στην Λουτρόπολη της περιοχής!!

4.-ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΕΤΑΜΕΝΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!

Συνεχίζεται δυστυχώς η απαράδεκτη κατάσταση στην πόλη της Αριδαίας, με τις πεταμένες και χρησιμοποιημένες κυρίως μάσκες, αλλά και γάντια στους δρόμους αλλά κλπ δημόσιους χώρους της πόλης.

Όπως είναι φυσικό, οι πεταμένες μάσκες μετατρέπονται σε πιθανές νέες εστίες διασποράς του κορονοϊού και η εναπόθεσή τους στους δρόμους της Αριδαίας εκτός από ασυνείδητη πράξη, αποτελεί και μέσο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Ας αναλογιστούν οι συμπολίτες μας που πετούν τις μάσκες και γάντια στους δρόμους, τι μπορεί να προκαλέσουν στους συνανθρώπους μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όλων μας.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, δυστυχώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη της Αριδαίας αλλά και σε άλλες πόλεις της Π.Ε Πέλλας.

5.-ΑΡΙΔΑΙΑ: ''ΝΑΡΚΕΣ'' ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΛΠ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!

Εκτός από το απαράδεκτο φαινόμενο των πεταμένων μασκών στους δρόμους της Αριδαίας, ακόμη ένα φαινόμενο δυστυχώς συνεχίζει να αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα για τους κατοίκους της πόλης.

Αναφερόμαστε στην ύπαρξη... ναρκών (περιττωμάτων) στους δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες κλπ δημόσιους χώρους εσωτερικά της πόλης από τα περιττώματα που αφήνουν σε δημόσιους χώρους τα τετράποδα, είτε αδέσποτα είτε δεσποζόμενα.

Και αν για τα αδέσποτα υπάρχει δικαιολογία, για τα δεσποζόμενα και αυτά που έχουν ιδιοκτήτη και συνοδεύονται στη βόλτα τους δεν υπάρχει ουδεμία, λόγω της υποχρέωσης των ιδιοκτητών για την περισυλλογή των ''ναρκών'' (περιττωμάτων), σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Δυστυχώς κάποιοι αδιαφορούν, με αποτέλεσμα οι χώροι να μετατρέπονται σε πραγματικό ''ναρκοπέδιο'', προκαλώντας στους περαστικούς αηδία και σιχαμάρα, αλλά και για τους απρόσεκτους το πάτημα της... νάρκης, την ρύπανση των παπουτσιών τους και τη μεταφορά τους αν δεν το καταλάβουν σε όλη τη διαδρομή!!

6.-ΑΡΙΔΑΙΑ: ΡΥΠΑΡΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Μία εικόνα που δεν τιμά την Αλμωπία και τους υπεύθυνους συνεχίζουν εδώ και καιρό δυστυχώς να αντικρίζουν όσοι διέρχονται από αρκετά Δημοτικά και Δημόσια κτήρια της Αριδαίας, βλέποντας τα να... κοσμούνται οι τοίχοι τους με κάθε είδους κακόγουστα συνθήματα, ενίοτε και υβριστικά, στέλνοντας μάλιστα και λάθος μηνύματα σε όσους τα διαβάζουν. Είναι τόσο δύσκολο άραγε ο ελαιοχρωματισμός των κτηρίων αυτών!!

7.-ΑΡΙΔΑΙΑ: Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ-ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ!!

Με μία ανακοίνωση-παραίνεση, διαφορετική από τις άλλες, προσπαθεί ιδιοκτήτης γνωστού καταστήματος στην πόλη της Αριδαίας, να συνετίσει τους πελάτες του να... σημαδεύουν σωστά και να βρίσκουν στόχο!!

Δείτε την φώτο παραπάνω και θα καταλάβετε...


8.- ΑΡΙΔΑΙΑ: Η ΚΟΜΕΝΗ ΣΑΝ... ΠΡΑΣΟ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

Την εύλογη απορία αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, μεταφέρουμε προς κάθε αρμόδιο και μη, αναφορικά με την πινακίδα που υπάρχει στην οδό που οδηγεί από και προς την τ.κ Δωροθέας-Πέλλας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, η οποία για άγνωστο λόγο, κόπηκε σαν... πράσο!! στη μέση, μένοντας η μισή στο στύλο και η άλλη μισή στο έδαφος, προκαλώντας τα ερωτηματικά των περαστικών από το σημείο.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται φίλος αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, άραγε δεν έτυχε ποτέ να περάσει από το σημείο ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας ή κάποιος άλλος αρμόδιος ή μη, ώστε να αντικατασταθεί ή να αποκατασταθεί η φθορά της πινακίδας!!, το κόστος της οποίας μάλλον είναι και ασήμαντο...

20/6/2021