ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ… (1)

2021-06-14

ΣΧΟΛΙΑ 3

Μία νέα στήλη καθιερώνει η ιστοσελίδα μας ifonitispellas.gr, με περιεχόμενο τα κακώς και καλώς κείμενα, κλπ διάφορα ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας από τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας, αλλά και όλης της χώρας, καλοπροαίρετα και πάντα με καλή διάθεση, με στόχο την υποβοήθηση των αρμοδίων στην επίλυση των θεμάτων.

Τον τίτλο τον δανειστήκαμε από την ιστορική φράση του Θεμιστοκλή προς τον Ευρυβιάδη για την αντιμετώπιση του περσικού στόλου στη Σαλαμίνα, αντί στον Ισθμό, το 480 π.Χ, ολίγον τι παραφρασμένο για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

''ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ,ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ'' λοιπόν και καλή ανάγνωση...


1.-ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΩΝ...

Εξακολουθεί δυστυχώς να υφίσταται η απαράδεκτη κατάσταση με τα ακαθάριστα από δένδρα, ξερά χόρτα κλπ βλάστηση αλλά και επικίνδυνα υλικά, οικόπεδα στην Αλμωπία, αφού οι ιδιοκτήτες τους, παρά το γεγονός ότι υποχρεούνται εκ του Νόμου να τα καθαρίσουν, δυστυχώς δεν το πράττουν.

Τι και αν εξέδωσαν ανακοινώσεις ο Δήμος Αλμωπίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το θέμα, ανακοινώσεις οι οποίες όμως έμειναν στα χαρτιά, αφού ουδείς έλεγχος πραγματοποιήθηκε για την εφαρμογή τους, τη στιγμή που τα οικόπεδα έχουν μετατραπεί σε μικρά δάση και καταφύγιο κάθε είδους ερπετών και τρωκτικών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των περιοίκων για την κατάσταση αυτή, στις προθέσεις των οποίων είναι να κινηθούν Νομικά κατά των παραβατών.

Το ίδιο δυστυχώς φαινόμενο παρατηρείται και στους άλλους Δήμους της Πέλλας!!

Ακούνε οι καθ' ύλιν αρμόδιες Υπηρεσίες...

2.-Ο ''ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ'' ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΟΥΜΕΝΟΥΣ...

Συνεχίζεται δυστυχώς η απαράδεκτη κατάσταση στον ''πεζόδρομο'' της Αριδαίας, από τα κοιλώματα και μικρές λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί από το ξήλωμα των κυβόλιθων από τη θέση τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οχήματα και πεζοί χρήστες αυτού.

Αξίζει εδώ να τονίσουμε και το μέγα πρόβλημα που δημιουργείται από την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων επί του οδοστρώματος στην οδό Κύπρου (πεζόδρομος) σε περίπτωση άμεσης κίνησης οχημάτων πρώτης ανάγκης, εάν παραστεί ανάγκη!!

Από πότε άραγε έχει να διαβεί κάποιος υπεύθυνος από τον πεζόδρομο...

3.-ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Δικαιώθηκε φίλος αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή μας αναφορικά με την τοποθέτηση πλέγματος στον περιβόητο χώρο δίπλα στο ΚΤΕΛ Αριδαίας, ο οποίος είχε αρχικά ορισθεί ως χώρος λαϊκής αγοράς στη συνέχεια ως πολυχώρος κλπ αλλά τελικά κατέληξε χώρος συγκέντρωσης παραβατικών ατόμων και μικρή χωματερή!!, προέβλεψε ότι δεν θα κρατήσει για πάνω από 10 ημέρες και θα το καταστρέψουν!!

Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι λίγες μόνο ημέρες μετά την τοποθέτηση του πλέγματος από τους αρμόδιους, άγνωστοι το κατέστρεψαν, αφού οι γνωστοί-άγνωστοι το κατάντησαν σαν σχισμένο αλουμινόχαρτο!!

4.-ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΧΗΜΑ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

Με το δικό του ΙΧΕ αυτοκίνητο και όχι με όχημα του Δήμου Αλμωπίας, μετέβη στην Αθήνα τελικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Πρωτεύουσα.

Όπως έγινε γνωστό κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, και κατά τη συζήτηση του 13ου θέματος, ψηφίσθηκε ομόφωνα το θέμα που αφορούσε: ''Τροποποίηση της αριθ. 37/21 απόφασης της Ο.Ε. αναφορικά με την «΄Εγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων στην Αθήνα , έγκριση δαπανών και ημερήσιας αποζημίωση''.

Αυτό μας θύμισε κάποιες άλλες εποχές, συμπεριφορές και ενέργειες άλλων αιρετών που κινούντο με το πολυτελές ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ όχημα του Δήμου, κρυφίως και για ασήμαντο λόγο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και μάλιστα οδηγούμενα από μη δικαιούμενα άτομα!!

5.-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ''ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΑ''!!

Συνεχίζονται δυστυχώς, για τους δικούς τους λόγους, οι απουσίες των μελών της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αντίλογος και έλεγχος στα όσα αποφασίζονται, και οι συνεδριάσεις να θυμίζουν... οικογενειακή υπόθεση...

... καθόσον τα τέσσερα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ανήκουν στην παράταξη της Διοικούσας Αρχής, καθιστώντας τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Αλμωπίας κυρίαρχο του παιχνιδιού, λόγω και της αναβάθμισης που έχει με τις τελευταίες τροποποιήσεις η Οικονομική Επιτροπή η οποία στην ουσία αποφασίζει για πολλά θέματα, καλύπτοντας  ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο!!

6.- ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΛΑΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ!!

Τέσσερα μελανά σημεία στην Αριδαία, εξακολουθούν για πολλά χρόνια δυστυχώς να προσβάλλουν ολόκληρη την Αλμωπία, ενώ θα μπορούσαν να αποτελούν... κοσμήματα για αυτήν.

Αναφερόμαστε στο ''ΔΑΣΑΚΙ'', στην ΄΄ΑΣΠΡΗ ΑΠΟΘΗΚΗ'', στο ''ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ'' και στον χώρο δίπλα στο ΚΤΕΛ Αριδαίας, γνωστός και ως ''ΧΩΡΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ'', που δυστυχώς ρημάζουν κυριολεκτικά, προκαλώντας θλίψη στους κατοίκους, αλλά και τα δυσμενή σχόλια των επισκεπτών.

Μάλιστα το θέμα ανέδειξε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Ασβεστόπουλος Δημήτρης, ύστερα από σχετικές αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας, χωρίς φυσικά να λάβει απαντήσεις, με εξαίρεση το θέμα του ΔΑΣΑΚΙ που μάλλον κάτι άρχισε να κινείται τελευταία.

7.-ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 91+ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...

 Νίκη χρυσάφι πέτυχε χθες Κυριακή 13/6/2021 η ομάδα της Αριδαίας με αντίπαλο την ομάδα των Σερρών, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Το νικητήριο τέρμα επιτεύχθηκε στο 92ο λεπτό του αγώνα, ανεβάζοντας στα ουράνια, παίκτες, προπονητή, διοίκηση αλλά και τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο Δημοτικό στάδιο της πόλης.

Το επόμενο καθοριστικό παιχνίδι που θα κρίνει πολλά, θα διεξαχθεί στην έδρα του Θεσπρωτού, την επόμενη Κυριακή 20/6, ο οποίος και αυτός παλεύει για τη σωτηρία του.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα της Αλμωπίας.

14-6-2021/12:33

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-06-14 15:17

Το Όνομά σας:

Δημήτρης

Μήνυμα:

Εσύ καλά τα λες και τα γράφεις σάκη αλλά κάποιοι μάλλον δε ζουν εδώ

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2021-06-14 21:50

Το Όνομά σας:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Μήνυμα:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΔΑΙΩΤΕΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2021-06-14 22:30

Το Όνομά σας:

Θανάσης

Μήνυμα:

Μπράβο σακη