ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ: ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ; (ΦΩΤΟ)

2024-05-31

ΣΧΟΛΙA 3

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο Δήμο Αλμωπίας, αναφορικά με την καθαριότητα και το πράσινο.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Υπηρεσία Πρασίνου θα περάσει στα χέρια ιδιωτών, καθόσον σύμφωνα με  κοστολόγηση των αρμοδίων Υπηρεσιών, καθίσταται ασύμφορη για το Δήμο Αλμωπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη ξεκίνησε η κοστολόγηση και για την καθαριότητα, όπου ανάλογα του αποτελέσματος θα αποφασισθεί να περάσει ή όχι και η υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτες, κάτι μάλιστα που δήλωσε πριν λίγο καιρό ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Παρούτογλου Νίκος.

Μάλιστα τις ημέρες αυτές το προσωπικό της Υπηρεσίας Πράσινου, όπου σταματούν και οι σχετικές προσλήψεις στην Υπηρεσία αυτή, προέβη στον τελευταίο πιθανότατα καθαρισμό του οδικού δικτύου της Αλμωπίας, όπου μάλιστα κάποια σημεία από αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα της Π.Ε Πέλλας.

Δείτε σχετικά στις παρακάτω φώτο...

31/5/2024

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2024-05-31 15:08

Το Όνομά σας: ..

Μήνυμα: Από 1/1/2024 οι αρμοδιότητες της περιφέρειας που αφορούν το οδικό δίκτυο έχουν μεταφερθεί στους δήμους... χρειάζονται πολύ διάβασμα οι ( παροικουντες ) την Ιερουσαλήμ. Ας το ψάξουν.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία: 2024-06-01 14:29

Το Όνομά σας: Παππας

Μήνυμα: Αν ήταν άλλη δημοτική αρχή θα είχατε πέσει σαν τα κοράκια...

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία: 2024-06-03 22:05

Το Όνομά σας: E

Μήνυμα: Είναι πολλά τα λεφτά και στην καθαριότητα και κυρίως στα σκουπίδια.... ψάξτε το

Άρθρο 35 Αρμοδιότητα καθαριότητας οδικού δικτύου

1. Από την 1η.1.2024, η ευθύνη καθαριότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειών και των παράπλευρων δρόμων αυτών, των νησίδων τους, καθώς και των πρανών αυτών ασκείται από τους δήμους, κατά το τμήμα που διέρχεται εντός των ορίων τους. Εφόσον νησίδα του οδικού δικτύου αποτελεί όριο όμορων δήμων, η αρμοδιότητα για τον καθορισμό της νησίδας ασκείται από τον μεγαλύτερα πληθυσμιακά δήμο.
2. Με απόφαση του οικείου Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης μεταβιβάζονται στους δήμους από την 1η.1.2024 τα οχήματα των περιφερειών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την καθαριότητα του οδικού δικτύου. Για την κατανομή από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λαμβάνεται υπόψη το μήκος του οδικού δικτύου της παρ. 1 και ιδίως η ύπαρξη ικανού αριθμού οχημάτων από τους δήμους.
3. Συμβάσεις που έχουν συναφθεί για την καθαριότητα του οδικού δικτύου από τις Περιφέρειες εκτελούνται από την ίδια αναθέτουσα αρχή έως τη λήξη τους. Η Περιφέρεια ενημερώνει έως την 31η.12.2023 τους οικείους δήμους για την ύπαρξη συμβάσεων, τους αναδόχους αυτών και την ημερομηνία ολοκλήρωσής τους.
4. Στο παρόν υπάγεται και το οδικό δίκτυο του άρθρου 41.

Επαρχιακή οδός Αριδαίας-Πιπεριάς-Υποχρέωση της περιφέρειας

Επαρχιακή οδός Μηλιάς-Εξαπλάτανου , υποχρέωση Δήμου Αλμωπίας

Β παιδικός Αριδαίας, παιδικός Τσακώνων, νησίδα περιοχή Αγιος Αντώνιος

Επίσης καθαρίσθηκε η βλάστηση στην ε.ο Αριδαίας -Εξαπλατάνου υποχρέωση της περιφέρειας, η οδός που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή, ενώ ακολουθεί ο δρόμος Χρυσής- Ξιφιανής.