ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ: ‘’ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ’’...

2021-05-10

''ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ''

Παρόλο που σε 10 ημέρες αρχίζει η συγκομιδή και ο τελευταίος μήνας ήταν άνυδρος, η διαδικασία πρόσληψης υδρονομέων δεν έχει καν ξεκινήσει!

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει η προκήρυξη των θέσεων υδρονομέων συνεπάγεται τουλάχιστον άλλες 20-25 ημέρες καθυστέρησης στη πρόσληψη τους με συνέπεια να φτάσουμε για άλλη μία φορά στον Ιούνιο!

Τα αποτελέσματα της αδιαφορίας οδηγούν σε δύο δρόμους:

α) στον παράτυπο ορισμό προσωρινών υδρονομέων όπου η κατάσταση περιπλέκεται καθώς κανείς δεν γνωρίζει υπεύθυνα ποιος και πότε θα ποτίσει και πόσο θα χρεωθεί

β) να μένουν απότιστες περιοχές.

Δυστυχώς, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στον Λόγγο της Έδεσσας -μία εβδομάδα πριν τη συγκομιδή- δεν υπάρχει νερό στο κλειστό δίκτυο! Γεγονός με άμεση επίπτωση στο μέγεθος και στο βάρος του κερασιού, ειδικά στις πρώιμες ποικιλίες, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα του προϊόντος και, τελικά, την τιμή του. Όταν μάλιστα τα εδάφη είναι ασβεστούχα, τότε, η κατάσταση είναι τραγική!

Μεγάλο το πρόβλημα και στη Δροσιά όπου μία βλάβη περιμένει μήνες αποκατάσταση παρόλες τις συνεχείς οχλήσεις των καλλιεργητών και τις επισημάνσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Η Δημοτική αρχή για άλλη μία φορά δείχνει με το χειρότερο τρόπο την ανεπάρκειά της τη στιγμή που η περιοχή προσπαθεί να περισώσει το βασικό της έσοδο που κινεί όλη την οικονομία μας.

Αφού, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να πετύχει το ιδανικό και στην ώρα του, τουλάχιστον ας προσπαθήσει να μην δημιουργεί άλλα προβλήματα.

Κοινωνία σε Κίνηση

10-5-2021/11:22