ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ

2021-03-01

Με γοργούς ρυθμούς η εκτέλεση εργασιών καθαρισμού ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές (11 και 12 Ιανουαρίου 2021) που έπληξαν περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πολλά ρέματα γέμισαν με φερτά υλικά και λάσπη, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρών σε επόμενη βροχόπτωση.

 Μετά από συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και τις οικείς υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Οι εργασίες εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς και, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί στις περιοχές Αγίου Αθανασίου, Άρνισσας, Ριζού, Μανδάλου, Λεπτοκαρυάς, Προφήτη Ηλία, Μελισσίου και άλλων περιοχών.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Αξιοποιήσαμε τις προηγούμενες μέρες που είχε καλοκαιρία για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων. Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, έχω την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο των καθαρισμών...

...  τουλάχιστον των πιο σημαντικών και επικίνδυνων ρεμάτων για πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς, ανθρωπογενείς δραστηριότητες και το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, συνεχίζονται και τα σημαντικά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας που αποτελούν σημαντική προτεραιότητά μας στο τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιούμε». 

01-3-2021/15:01