''ΦΟΒΕΡΗ'' ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ: ΑΥΝΑΝΙΖΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!! (ΦΩΤΟ)

2022-02-02

Η Emily Cappiello πήγε σε καθολικό σχολείο. Η ζωή της έμοιαζε λίγο με την σκηνή στο Mean Girls όπου ο Coach Carr, ο καθηγητής σεξουαλικής αγωγής που έλεγε στους μαθητές του πως και μόνο στη σκέψη ότι κάνουν σεξ, θα πεθάνουν. Βλέποντας το παρακάτω απόσπασμα, θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς μεγάλωσε.

Περνώντας τα χρόνια και κάνοντας την επανάστασή της, περισσότερο από όσο θα ήθελαν οι γονείς της, δεν έχασε τη σεξουαλικότητά της και άρχισε κάποιες αδέξιες σεξουαλικές δραστηριότητες με κάποια χαριτωμένα (και κάποια όχι τόσο χαριτωμένα) αγόρια. Από πολύ νωρίς όμως συνειδητοποίησε ότι ο αυνανισμός θα ήταν το κλειδί στην ικανοποίησή της.

Η ίδια περιγράφει στο Popsugar, σύμφωνα με το marieclaire.gr, πως ήταν πάντα λάτρης του να ικανοποιεί τον εαυτό της και για να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες -ακόμα κι αν βρίσκεται μεταξύ σχέσεων δεν βρίσκει λόγο να μην το κάνει- αυνανίστηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα για να καταγράψει τα αποτελέσματα. Ξέρεις, για επιστημονικούς λόγους!

Φυσικά, πριν ξεκινήσει το "πείραμά" της συμβουλεύτηκε την Kate Thomas, PhD., APRN, διδάσκαλο της ψυχιατρικής και συμπεριφορικής επιστήμης στο Johns Hopkins University School of Medicine για να είναι σίγουρη ότι δεν θα εξαντλούσε τον εαυτό της για να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

"Οι ερωτικές επιθυμίες και ορέξεις των ανθρώπων ποικίλλουν, οπότε όταν θέλουμε να προσδιορίσουμε το πόσο πολύ είναι το πολύ δεν είναι ξεκάθαρο. Τα όρια που κάποιες φορές προτείνονται από τους ανθρώπους γενικά, καθώς και από τους επαγγελματίες υγείας, είναι περισσότερο θέμα οπτικής. Είναι κυρίως κοινωνικές ή αξιακές θέσεις παρά μια πραγματική γραμμή που βασίζεται στην επιστήμη και σε ενδελεχή έρευνα", υπογράμμισε η Kate Thomas για τον αυνανισμό. 

"Υπάρχουν πολλά γνωστά οφέλη. Είναι μια απόλυτα ασφαλής σεξουαλική συμπεριφορά. Είναι μια εναλλακτική για κάποιον που δεν έχει σύντροφο. Είναι ένας τρόπος να βιώσει και να εκφράσει κάποιος την σεξουαλικότητά του. Είναι ικανοποιητικό και χαλαρωτικό. Μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να μάθει το σώμα του και πώς να ανταποκρίνεται σε αυτό".

Έχοντας, λοιπόν, το ΟΚ από την ειδικό την ρώτησε τι θα συνέβαινε αν άρχισε να της αρέσει αυτή αλλαγή στη ρουτίνα της και την συνέχιζε και μετά την πρώτη εβδομάδα. Η ανησυχία της συντάκτριας του Popsugar ήταν να μην χάσει την ικανοποίηση που προκύπτει από τον οργασμό την επόμενη φορά που θα έκανε σεξ με έναν παρτενέρ.

Η Thomas τής εξήγησε: "Πιστεύουμε ότι, γενικά μιλώντας, ο αυνανισμός και τα οφέλη που προκύπτουν από την γνωριμία με το σώμα σου είναι βοηθητικά για όταν κάνεις σεξ με έναν σύντροφο. Αν αυτό είναι το θέμα, θα απαιτούσε να μάθουμε στους συντρόφους μας τι μας αρέσει. 

Μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια διεγερτική συζήτηση. Πιστεύουμε ότι ο αυνανισμός δεν έχει μειονεκτήματα στις σεξουαλικές αντιδράσεις παρά το όσα συνήθως επικοινωνούνται. Έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη σχέση αν και οι δύο αποδεχτούν ότι θέλουν ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες και για τους δύο".

Η ειδικός την προέτρεψε να χρησιμοποιήσει και sex toys -κάτι για το οποίο βέβαια η Emily Cappiello δεν ζήτησε έγκριση γιατί θα το έκανε έτσι κι αλλιώς- καθώς όλοι έχουν έναν δικό τους τρόπο να αυνανίζονται με βάση τι είναι καλύτερο για εκείνους και σε κάποιους αρέσει να έχουν μια διαφορετική αίσθηση.

Στην εβδομάδα που ακολούθησε η Cappiello έβαλε τα δυνατά της να αλλάξει το χρόνο ανάλογα με τη διάθεσή της την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Προσπάθησε να συγκεντρωθεί στη διαδικασία, όπως εκμυστηρεύεται, χωρίς να σκέφτεται τον πρώην της ενώ άφησε σε κάποια φάση στην άκρη και τα sex toys για να επικεντρωθεί στη δύναμη των δαχτύλων της.

Μετά από μια εβδομάδα καθημερινού αυνανισμού, αυτό που συνειδητοποίησε ήταν ότι οι επιπτώσεις ήταν μικρές και ήταν περισσότερο ορατές όταν αυνανιζόταν το πρωί παρά το απόγευμα. Μετά από έναν πρωινό αυνανισμό ένιωθε περισσότερο συγκεντρωμένη και αποφασισμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μόνο για να ολοκληρώσει ένα ή δύο πράγματα παραπάνω.

 Άλλη μια επίπτωση έκπληξη; Διαπίστωσε ότι έκανε καλύτερες επιλογές για το σώμα της. Έβαλε τη γυμναστική πάνω από το κρασί και έτρωγε πιο προσεγμένα. Την έκανε να νιώθει περισσότερο σέξι και σε συνδυασμό με κάποια πρόσφατα κιλά που έχασε την βοήθησε υποσυνείδητα.

Ωστόσο, δεν είδε διαφορά το βράδυ. Δεν την βοήθησε να κοιμάται καλύτερα. Δεν την έκανε να νιώθει πιο ήρεμη, λιγότερη στρεσαρισμένη ή αναζωογονημένη... τίποτα. Αυτό ήταν μια μικρή απογοήτευση για εκείνη αλλά θα συνεχίσει να αγγίζει τον εαυτό της. Κλείνοντας το άρθρο της αναφέρει πως ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που έχει ο αυνανισμός, την κάνει για λίγα λεπτά να νιώθει υπέροχα και όλοι αξίζουν να νιώθουμε υπέροχα κάθε μέρα.

02-02-2022/16:23