ΕΞΙ +1 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ...

2021-10-20

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου 2021, όπως σας είχε ενημερώσει έγκαιρα το newsit.gr, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε κι επίσημα αυτό που φαινόταν πως είχε «κλειδώσει», με το μήνυμά του να βιντεοσκοπείται στο «Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου».

«Κατεβαίνει» για πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου

Συγκεκριμένα είπε στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρώην πρωθυπουργός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή, για τους πολίτες, για τη χώρα. Γι' αυτό η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους, όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε μία γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής. Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, τη Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Όπως είχε γίνει γνωστό κι επιβεβαίωσε κι ο ίδιος, λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επικοινωνήσει με την Φώφη Γεννηματά τηλεφωνικά και την ενημέρωσε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως είχε κάνει και με τους υπόλοιπους υποψήφιους μετά την απόσυρσή της.

Και τώρα... πόσοι;

Πλέον, μένει να δούμε τις εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία με πρώτο μεγάλο ερώτημα το... πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε ο έβδομος διεκδικητής στην κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, (σ.σ. μετά τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Καστανίδη, Κεγκέρογλου, Γερουλάνο και Χρηστίδη).

Ο κ. Κεγκέρογλου, πριν λίγες ώρες κατέθεσε την υποψηφιότητά του έχοντας συγκεντρώσει αρκετές περισσότερες από τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνταν και συγκεκριμένα 6.837.

Παρόλα αυτά, πριν λίγες ημέρες είχε ξεκαθαρίσει πως ενδεχόμενη «κάθοδος» του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα της διαδοχής, θα τον έκανε να επανεξετάσει την στάση του. Συνεπώς εδώ υπάρχει ένα ερώτημα.

Σε ό, τι αφορά τους υπόλοιπους, τα ρεπορτάζ έλεγαν πως όλοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάνε... μέχρι τέλους και μένει όλα αυτά να επιβεβαιωθούν.

20-10-2021/21:16