ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ‘’ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ’’!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-11-10

Πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 08/11/2021, η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα 11 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Μία ανάρτηση γυναίκας κατοίκου της Σκύδρας, αναφορικά με αδέσποτο τετράποδο, που αντί να περιθάλψει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, εγκαταλείφθηκε σε όμορο Δήμο της Σκύδρας από τους αρμόδιους, έθεσε στο Σώμα η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παπαδοπούλου Μάγδα.

Ειδικότερα, διάβασε επώνυμη ανάρτηση της παραπάνω γυναίκας για το θέμα, που έγινε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους αν είναι αλήθεια ή όχι.

Απάντηση έδωσε αρχικά η Δήμαρχος, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πασχαλίδης Σταύρος, ανέφερε ότι η ανάρτηση έγινε εκ παραδρομής και θα διορθωθεί από την γυναίκα που την ανέβασε, η οποία όμως με νεώτερη ανάρτησή της μάλλον τον διέψευσε!!, όπως ανέφερε η παραπάνω Δημοτική Σύμβουλος.

Μάλιστα από τη Δημοτική Αρχή, ειπώθηκε ότι κάποιοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν τα σκυλιά τους παρουσιάζοντας τα ως επικίνδυνα και τα εγκαταλείπουν στον χώρο που έχει ορίσει για τη φιλοξενία των τετράποδων ο Δήμος Σκύδρας.

Η ίδια πάλι Δημοτική Σύμβουλος Παπαδοπούλου Μάγδα, έθεσε και το θέμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, λέγοντας ότι λειτουργεί μάλλον υποβαθμισμένα, αφού δύο γιατροί έχουν αποσπασθεί στο Νοσοκομείο Έδεσσας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το Κ.Υ Σκύδρας. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι '' Στη Σκύδρα έμειναν μόνο το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα. Να μην τα χάσουμε και αυτά'', εννοώντας το κλείσιμο τραπεζών κλπ υπηρεσιών της πόλης.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έκρηξη της Δημάρχου Σκύδρας, που μίλησε απαξιωτικά για την παραπάνω σύμβουλο, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείσει το μικρόφωνο της Παπαδοπούλου Μάγδας!!

Από τα αξιοσημείωτα και ενδιαφέροντα των όσων ακούστηκαν, αλλά και είδαμε κατά την παραπάνω συνεδρίαση ήταν και τα παρακάτω:

1.- Το αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Σπανού Αθανασίου, οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να γίνονται απογευματινές ώρες, ώστε να υπάρχει απαρτία, καθόσον λίγο έλειψε να αναβληθεί το συμβούλιο λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού για απαρτία. Ευτυχώς μετά από λίγο, ο αριθμός συμπληρώθηκε και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

2.- Η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκύδρας σε σχετική ερώτηση για το χρέος του ύψους της επιχείρησης, ο οποίος είπε ότι ''Αυτό θα το μάθετε όταν φύγω από την ΔΕΥΑ''!!

3.- Να και σε κάτι που συμφώνησαν θεωρούμε άπαντες. Ήταν η γλυκιά στιγμή που η Δημοτική Σύμβουλος και πρόσφατα μανούλα Παπαδοπούλου Μάγδα, όταν εμφανίσθηκε αγκαλιά με το τρισχαριτωμένο μωράκι της, εισπράττοντας τα ευμενή σχόλια μίας άλλης πιο παλιάς μανούλας, της Δημάρχου, που επιδοκίμασε αυτή τη σκηνή.

4.-Η άσχημη εικόνα και το παράδειγμα που έδωσε η Δήμαρχος Σκύδρας, η οποία μέσα στο γραφείο της και σε Δημόσια Υπηρεσία, κάπνιζε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το τσιγαράκι της, δίνοντας το κάκιστο παράδειγμα σε όσους παρακολούθησαν τη διαδικτυακή συνεδρίαση.

5.-Την πρόταση της Παπαδοπούλου Μάγδας για σύνταξη και αποστολή σχετικής επιστολής στους αρμόδιους για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκύδρας, ώστε να μην λειτουργήσει και πάλι μόνο πρωινές ώρες όπως συνέβη πριν λίγο καιρό, αλλά και την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Σουμελίδη Γιάννη για έκδοση σχετικού ψηφίσματος στήριξης των αιτημάτων των Νοσοκομειακών γιατρών της Πέλλας.

6.- Μάλλον εύστοχη η παρατήρηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρεάδη Στάθη για τις συνεχείς, και αδικαιολόγητες απουσίες κάποιων Δημοτικών Συμβούλων.

Σημείωση γράφοντα: Kαι όμως υπάρχει λύση. Να εφαρμόσετε τον κανονισμό ο οποίος αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, ότι σε τρεις συνεχόμενες και αδικαιολόγητες απουσίες δημοτικού συμβούλου, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Σε περίπτωση μάλιστα μη εφαρμογής σχετικής αναφοράς στην αποκεντρωμένη, από τον έχων την ευθύνη και υποχρέωση, δηλαδή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είναι υποχρεωτική και όχι δυνητική, ευθύνη τήρησης αυτής της διάταξης, επέχει σοβαρή παράβαση καθήκοντος).

Δείτε σχετικά παρακάτω τι αναφέρει ο Νόμος 3852/10 - Άρθρο 68 για το θέμα:

1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντα τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβούλιο.

2. Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.

3. Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις 30 ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.

4. Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.

5. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Δείτε και το σχετικό βίντεο...