CASUS BELLI ΟΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ''!! (ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ)

2021-02-01

Έκπληκτοι παρακολουθούν οι κάτοικοι της Αλμωπίας, τη νέα δημόσια αντιπαράθεση και το νέο μέτωπο που άνοιξε ο Δήμαρχος Αλμωπίας με την Διοίκηση του Α.Σ ''ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ'' για την ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ κατασκευής των κερκίδων στο κοινοτικό στάδιο της τ.κ Σωσάνδρας-Πέλλας.

Με δημόσια επιστολή τους λοιπόν, το Δ.Σ του παραπάνω αθλητικού συλλόγου ζήτησε από τον Δήμαρχο Αλμωπίας Μπάτση Χρήστο, ως πολιτικό προϊστάμενο της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του ομώνυμου Δήμου την επίσπευση του έργου, αφήνοντας αιχμές είτε για εσκεμμένη προσωπική πολιτική απόφαση είτε για οκνηρία και ανικανότητα της αρμόδιας υπηρεσίας, όπως χαρακτηριστικά αναγράφουν στην επιστολή τους (Δες παρακάτω).

Μάλιστα, καταλήγουν στην ως άνω επιστολή, ότι σε περίπτωση που δεν λάβουν απάντηση επί των τεθέντων ερωτημάτων , θα εκλάβουν αυτή τη σιωπή ως αποδοχή του αρχικού ισχυρισμού τους, ήτοι...

... ότι η ΜΗ υλοποίηση και καθυστέρηση του έργου αποτελεί προσωπική πολιτική απόφαση ή ότι οφείλεται αποκλειστικά στην οκνηρία και την ανικανότητα της αρμόδιας υπηρεσίας, ενώ είναι διατεθειμένοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του έννομου συμφέροντος του συλλόγου τους και των δημοτών της τοπικής κοινότητας του χωριού τους (τ.κ Σωσάνδρας-Πέλλας).

Αμ΄έπος, αμ΄έργον λοιπόν για τον Δήμαρχο Αλμωπίας, ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ, απάντησε στον παραπάνω Σύλλογο, με δημόσια και μάλλον αιχμηρή επιστολή (Δες παρακάτω), κατηγορώντας αφενός την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για ολιγωρία, αναφέροντας παράλληλα τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η νυν Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο έργο, αφετέρου κατηγόρησε αυτούς (Σύλλογο) ότι αδιαφορούν για την ασφάλεια των θεατών...

... και ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα παρασυρθεί σε βιαστικές ενέργειες, δεν θα κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα οποιουδήποτε έργου αλλά και ούτε θα παραβεί στο ελάχιστο τη νομιμότητα, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι έξωθεν πιέσεις, αλλά το έργο θα γίνει και θα προχωρήσει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλει ο νόμος, προκειμένου αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Τόνισε δε ότι εμπιστεύεται την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία εργάζεται πάνω σ΄ αυτό και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα στο Δημοτικό γήπεδο Σωσάνδρας.

Το γάντι δεν άργησε να σηκώσει το Δ.Σ του Α.Σ ''ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ'', το οποίο με νέα δημόσια επιστολή του (Δες παρακάτω) εγκαλεί τον Δήμαρχο ότι δεν απάντησε εντέχνως στα ερωτήματα που έθεσαν στην πρώτη επιστολή τους, ενώ επανέρχονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, μιλώντας για εμπαιγμό, λοιδορία και δεσποτικό δημοσιοϋπαλληλικό αυταρχισμό με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός για το οποίο είχαν ενημερώσει τον ίδιο το Δήμαρχο.

Ξεκαθαρίζουν επίσης με σαφήνεια ότι σκοπός τους δεν είναι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση αλλά η πρόοδος του τόπου, αθλητική πολιτιστική και κοινωνική.

Χαρακτηρίζουν τη δήλωση του Δημάρχου στην απάντησή του, ότι δηλαδή αδιαφορούν για την ασφάλεια και πως ασκήθηκαν έξωθεν πιέσεις για να παραβεί ο Δήμαρχος την νομιμότητα, αποτελούν πρωτοφανή δήλωση πολιτικού θράσους, απόγνωσης και ρεβανσισμού, κατηγορώντας τον για κατάπτυστα ψεύδη τα οποία περιέχει η απάντησή του.

Δηλώνουν δε την πρόθεση τους να προσφύγουν σε ένδικα μέσα σε περίπτωση που θα υπονοηθούν ανάλογες κατηγορίες σε βάρος τους στο μέλλον.

Δείτε συνολικά παρακάτω χρονικά τις τρεις επιστολές, δύο του Α.Σ ''ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ'' και μία του Δημάρχου Αλμωπίας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, αν και θεωρούμε ότι το νέο αυτό σήριαλ θα έχει και άλλα επεισόδια.

ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο Α.Σ ''ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...

Επιστολή Αθλητικού Συλλόγου Ακρίτα Σωσάνδρας προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας

Κύριε Δήμαρχε

Αφορμή για την επιστολή μας αυτή αποτελεί το γεγονός ότι ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αθλητισμού υπάρχει εδώ και ενάμησι έτος εγκεκριμένο κονδύλιο προκειμένου να κατασκευαστεί κερκίδα στο δημοτικό γήπεδο της Σωσάνδρας, ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρνούνται πεισματικά να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα και δια ζώσης, έχουμε προβεί με ατομική μας πρωτοβουλία και έξοδα σε όλες τις ενέργειες που ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της διεκπεραίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου...

... της εκπόνησης αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών καθώς και οτιδήποτε άλλου μας ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας προκειμένου να αποφορτίσουμε τον "φόρτο" εργασίας που αυτές επικαλέστηκαν. Παρόλα αυτά το έργο εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα με την αρμόδια υπηρεσία να αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Δεδομένων όλων των παραπάνω σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Η μη υλοποίηση του έργου αποτελεί προσωπική πολιτική σας απόφαση ή οφείλεται αποκλειστικά στην οκνηρία και την ανικανότητα της αρμόδιας υπηρεσίας; Σας επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε επίκληση φόρτου εργασίας ή της πανδημίας σε αυτό το στάδιο θα την εκλάβουμε αποκλειστικά ως ένδειξη πολιτικής φαιδρότητας και εμπαιγμού από μέρους σας δεδομένου ότι αρκεί ένας απολογισμός έργου για να τα καταρρίψει.

2) Ο εμπαιγμός, η λοιδορία και ο δεσποτικός δημοσιοϋπαλληλικός αυταρχισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός για το οποίο είσαστε ήδη ενήμερος αποτελεί πάγιο και αποδεκτό από εσάς κώδικα συμπεριφοράς της δημοτικής σας αρχής απέναντι στους πολίτες - δημότες;

3) Ποιός είναι αρμόδιος ή σε ποιόν έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση του έργου; Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι ονομαστική δεδομένου ότι λόγω της επικείμενης απώλειας του κονδυλίου θα ακολουθήσει δια της νομικής οδού η αναζήτηση των ανάλογων αστικών ευθυνών.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν μας απαντήσετε εγκαίρως στα ερωτήματα μας αυτό θα το εκλάβουμε ως σιωπηλή αποδοχή του αρχικού ισχυρισμού του πρώτου ερωτήματος και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του έννομου συμφέροντος του συλλόγου μας και των δημοτών της τοπικής κοινότητας του χωριού μας.

Με την ευχή το νέο έτος να είναι δημιουργικότερο από το προηγούμενο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ Δ.Σ ΤΟΥ Α.Σ ''ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ'': ''Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΕ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ''!!

Απάντηση στην επιστολή του Δ.Σ. του Α.Σ. «Ακρίτας Σωσάνδρας»

Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. του Α.Σ. «Ακρίτας Σωσάνδρας»,

Εξ αφορμής της επιστολής του Αθλητικού Σωματείου «Ακρίτας Σωσάνδρας», την οποία στείλατε, έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο κατά το διάστημα κατάθεσης του αιτήματος χρηματοδότησης, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, άμεσα ασχολήθηκε με την υπόθεση, εκκινώντας τις διαδικασίες παραχώρησης του χώρου, ο οποίος ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση κατά την οποία τακτοποιήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς με μία περίεργη κατάσταση, στην οποία εμπλέκονται πολλά αγροτεμάχια. Πετύχαμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την παραχώρηση του χώρου και εκκινήσαμε τις διαδικασίες σύνταξης μελέτης για την κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό Γήπεδο Σωσάνδρας.

Το ύψος της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 80.000 €. Το ύψος, όμως της δαπάνης που προκύπτει από τη σχετική μελέτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών ανέρχεται στις 230.000 €. Τη διαφορά, αυτή, καλείται να την αναλάβει ο Δήμος Αλμωπίας.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών των ενεργειών λαμβάνετε, τακτική ενημέρωση για τις διαδικασίες και τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Αξιότιμοι κύριοι του Δ.Σ.,

Ένα έργο όπως η κατασκευή κερκίδων είναι σοβαρό και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.

Θα φιλοξενηθούν ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

Η αδιαφορία σας, για την ασφάλεια των θεατών, δεν θα μας παρασύρει σε βιαστικές ενέργειες.

Το έργο θα γίνει, το έργο θα προχωρήσει, αλλά η κατασκευή του θα γίνει με τις προδιαγραφές που επιβάλλει ο νόμος, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, την οποία εμπιστευόμαστε, εργάζεται πάνω σ΄ αυτό και το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα στο Δημοτικό γήπεδο Σωσάνδρας.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα οποιουδήποτε έργου αλλά και ούτε θα παραβούμε στο ελάχιστο τη νομιμότητα, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι έξωθεν πιέσεις.

Με σεβασμό προς το Αθλητικό Σωματείο «Ακρίτας Σωσάνδρας»,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Α.Σ ''ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ'' ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ''ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ''!!

Κύριε Δήμαρχε.

Αποδομώντας την πρωτοφανή απάντηση σας στην επιστολή του συλλόγου μας δηλώνουμε τα εξής:

1) Δεν κατανοούμε τι εννοείτε όταν λέτε οτι δεν είχε εκπονηθεί ολοκληρωμένη μελέτη κατά το αίτημα της χρηματοδότησης. Η κατάληξη του αιτήματος ήταν θετική και το κονδύλιο εγκρίθηκε.

2) Η μόνη ενέργεια στην οποία προέβει ο δήμος μέσω της τεχνικής υπηρεσίας κατά την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ήταν να μας παροτρύνει σε όλους τους τόνους να παρατήσουμε το έργο διότι δεν δύναται να υπάρξει λύση.

Κατά την εκδίκαση της παραχώρησης από την αρμόδια υπηρεσία της Δ.Α.Ο.Κ. παρόν ήταν μόνον ο πρόεδρος του συλλόγου μας με έγγραφο εξουσιοδότησης από αρμόδιο αντιδήμαρχο και η παραχώρηση της ιδιοκτησίας έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο έγγραφο στον δήμο με αίτημα που φέρει τα στοιχεία του εκπροσώπου μας.

3) Εάν το κονδύλιο είναι 80.000 € γιατί η τεχνική υπηρεσία συνέταξε μελέτη ύψους 230.000 € ; Η απάντηση είναι απλή. Ουδέποτε η τεχνική υπηρεσία ασχολήθηκε με το έργο. Η μελέτη έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό συνεργάτη του συλλόγου μας κατά τέτοιον τρόπο ώστε ακόμα και με τις αναμενόμενες μειώσεις κατά την δημοπράτηση του έργου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

4) Η μόνη ενημέρωση που είχαμε για το έργο κατά τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις μας στον δήμο ήταν μόνο για να μας γνωστοποιηθεί ένα καινούριο πρόβλημα που εφεύρισκε η τεχνική υπηρεσία για κάθε λύση που προσκομίζαμε. Παρ' όλα αυτά αναμένουμε σύντομα όπως δηλώνετε την έκδοση άδειας δόμησης.

Η απάντηση σας δεν καλύπτει εντέχνως όμως τα υπόλοιπα ερωτήματα της επιστολής μας και τα οποία σας υπενθυμίζουμε.

1) Ο εμπαιγμός, η λοιδορία και ο δεσποτικός δημοσιοϋπαλληλικός αυταρχισμός με τον οποίον αντιμετωπίστηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας από διοικητικό στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας , γεγονός για το οποίο είσαστε ήδη ενήμερος αποτελεί πάγιο και αποδεκτό από εσάς κώδικα συμπεριφοράς της δημοτικής σας αρχής απέναντι στους πολίτες - δημότες;

2) Ποιός είναι αρμόδιος ή σε ποιόν έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση του έργου; Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι ονομαστική δεδομένου ότι λόγω της επικείμενης απώλειας του κονδυλίου θα ακολουθήσει δια της νομικής οδού η αναζήτηση των ανάλογων αστικών ευθυνών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι σκοπός μας δεν είναι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση αλλά η πρόοδος του τόπου μας, αθλητική πολιτιστική και κοινωνική.

Παρ' όλα αυτά το να ισχυρίζεστε ότι αδιαφορούμε για την ασφάλεια και πως σας ασκούμε έξωθεν πιέσεις για να παραβείτε την νομιμότητα αποτελεί πρωτοφανή δήλωση πολιτικού θράσους, απόγνωσης και ρεβανσισμού. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι εμείς οι ίδιοι θα βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο και όχι μόνο σε χορούς (κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο).

Η εμπιστοσύνη που δείχνετε στην τεχνική υπηρεσία σας αποτελεί για μας και ένδειξη της ρίζας του προβλήματος.

Δικαιολογούμε τα κατάπτυστα ψεύδη της δήλωσής σας μόνο ως ελλιπή ενημέρωση σας επί του θέματος.

Δηλώνουμε την πρόθεση προσφυγής μας σε ένδικα μέσα σε περίπτωση που θα υπονοηθούν ανάλογες κατηγορίες σε βάρος μας στο μέλλον.

Ελπίζουμε στην πρόοδο.

Με σεβασμό στους πολίτες όλης της Αλμωπίας.

Το Δ.Σ. του Ακρίτα Σωσάνδρας

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...