ΑΡΙΔΑΙΑ: ‘’ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ’’ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ!!- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

2022-04-03

Είναι γνωστό ότι οι παιδικές χαρές της Αριδαίας, και γενικότερα της Αλμωπίας, δυστυχώς βρίσκονται σε όχι και τόσο ικανοποιητική κατάσταση, με αποκορύφωμα την παιδική χαρά που λειτουργεί και ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στην παραποτάμια περιοχή στην Ανατολική περιφερειακή οδό, η οποία και συγκεντρώνει καθημερινά μεγάλο αριθμό γονέων και μικρών παιδιών.

Η παραπάνω όμως παιδική χαρά, όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις και κατά το παρελθόν, βρίσκεται σε χάλια κατάσταση, ειδικά η περίφραξη της κλπ, η οποία παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου, αλλά και τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας για αναπλάσεις, κλπ διαγωνισμούς για το θέμα, δυστυχώς παραμένει σε κατάσταση που θυμίζει... ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα να προκαλεί τα εύλογα παράπονα των γονέων.

Ειδικότερα, η περίφραξη είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο εσωτερικό της, τετράποδα, αφήνοντας το... επισκεπτήριό τους, εκεί που παίζουν μικρά παιδιά.

Επίσης και σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν γονείς, ειδικά τις βραδινές ώρες εισέρχονται άτομα μεγάλης ηλικίας, έχοντας τη μουσική στη διαπασών, προβαίνοντας σε μαρσαρίσματα και κόντρες με τα δίκυκλά τους, καταναλώνοντας οινοπνευματώδη ποτά, όπου στη συνέχεια σπάζουν τα μπουκάλια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν σ΄ αυτήν.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες, άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά στον τάπητα των παιχνιδιών, ενώ προκάλεσαν και φθορές στα παιδικά παιχνίδια.

Επίσης εσωτερικά της παιδικής χαράς, υπάρχουν πεταμένες πολλές χρησιμοποιημένες μάσκες, οι κάδοι βρίθουν απορριμμάτων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες βρέθηκαν ακόμη και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στον χώρο των παιδικών παιχνιδιών.

Δείτε τι μας είπε κάτοικος της Αριδαίας και πατέρας δύο μικρών παιδιών για το θέμα... 

03/4/2022