ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!

2021-12-28

Σημαντικές αποφάσεις λήφθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ!! πριν λίγο, σήμερα Τρίτη 28/12/2021 κατά την προγραμματισμένη διαδικτυακή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας και κατά τη συζήτηση των 27 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που δυστυχώς απουσίαζαν αρχικά τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ στο 14ο θέμα συνδέθηκε ο Μπίνος Δημήτρης, ο οποίος αποχώρησε και αυτός κατά τη συζήτηση του 22ου θέματος.

Ειδικότερα κατά την ως άνω συζήτηση, μεταξύ άλλων (ΔΕΣ και ΕΔΩ), αποφασίσθηκαν και λέχθηκαν τα παρακάτω:

1.-Πιθανή παραγραφή του χρέους που έχει ο Δήμος Αλμωπίας προς το ΦΟΔΣΑ, υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, γλιτώνοντας το Δήμο Αλμωπίας, ποσό περί του ενός εκατ. ευρώ, γεγονός που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και επίσημα μόλις εκδικασθεί η υπόθεση.

2.- ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίσθηκε το 13ο θέμα που αφορούσε την έγκριση διενέργειας της προμήθειας με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανακατασκευή του γηπέδου του Αλμωπού Αριδαίας με φυσικό χλοοτάπητα ύψους 125 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στην αγορά 1.000 καθισμάτων για την αντικατάσταση των παλιών στις κερκίδες του παραπάνω σταδίου, ενώ τα υπόλοιπα από τα 700 που τοποθετήθηκαν στο γήπεδο θα δοθούν σε άλλα γήπεδα του Δήμου.

3.- Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων  του οικισμού Λαγκαδιάς της τ.κ Περίκλειας-Πέλλας, αποκτά σάρκα και οστά, αφού μετά από αιτήματα των κατοίκων, αλλά και με την... αρωγή σχολιαστών του διαδικτύου, το ίδρυμα ''ΜΗΤΕΡΑ'' ανέλαβε τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς στον παραπάνω οικισμό. Μάλιστα και όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Μπάτσης Χρήστος για το θέμα αυτό, έκανε παρέμβαση μέχρι και το γραφείο του Πρωθυπουργού!!

4.- Λόγω του Κορονό-ιού και την ανάγκη ελέγχου των πολιτών που εισέρχονται στο Δημαρχείο Αλμωπίας για περαίωση διαφόρων υποθέσεων, αποφασίσθηκε να προσληφθεί φυλακτικό προσωπικό για τον λόγο αυτό.

5.- Διάλογοι με υπονοούμενα, μεταξύ Μπάτση και Μπίνου, όταν κατά τη συζήτηση του 21ου θέματος που αφορούσε την υποβολή προτάσεων του Δήμου Αλμωπίας για διάφορα έργα, ο πρώην Δήμαρχος ανέφερε ότι ΄΄''Τα έργα αυτά έχουν δρομολογηθεί επί θητείας μου'', αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ''Τα ταξίδια μου στην Αθήνα μάλλον έπιασαν τόπο και είχαν αποτέλεσμα''...

... για να απαντήσει δηκτικά ο Μπάτσης, ρωτώντας τον ''Τα ταξίδια με τη μηχανή ή με το αυτοκίνητο''!!, εννοώντας τη φώτο που δημοσιεύθηκε όταν ο Μπίνος πήγε στην Αθήνα και τον μετέφερε με τη μηχανή του από Υπουργείο σε Υπουργείο ο τότε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σηφάκης Γιάννης!!, ενώ μάλλον κομπορρημονώντας και περιαυτολογώντας ο Δήμαρχος Αλμωπίας ανέφερε ότι ''Είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις''!! 

28-12-2021/17:50