ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΙΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΚΡΑ ΚΑΙ Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ;

2021-09-04

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 30/8/2021 κατά τη συζήτηση του 29ου θέματος, πριν μερικές ημέρες είχε συνάντηση με τον ομόλογό του, Δήμαρχο Πολυκάστρου σε κοινωνική εκδήλωση, οι οποίοι συμφώνησαν να προχωρήσει και να βελτιωθεί η κατασκευή δρόμου που θα συνδέει την τ.κ Αρχάγγελου και γενικότερα την Αλμωπία με την τ.κ Σκρα και το Πολύκαστρο (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Το αυτό επανέλαβε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την επόμενη ημέρα, μόνο που ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Πέλλας, μάλλον έχει άλλη άποψη, αν κρίνουμε από το δελτίο τύπου (δες παρακάτω) που εξέδωσε μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας, αναφέροντας ότι ο παραπάνω δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία της Π.Ε Πέλλας!!

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή

Η αναβάθμιση, βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός διασυνδετήριων οδικών αξόνων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Πέλλας, με επίκεντρο τον οδικό άξονα που συνδέει τον Αρχάγγελο Πέλλας με το Σκρα Κιλκίς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας, Ανδρέας Βεργίδης και Ιορδάνης Τζαμτζής, αντίστοιχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας υπογράμμισε ότι το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στην Επαρχιακή Οδό 12 (από νότια- Αρχάγγελος- όρια νομού Κιλκίς) - το οποίο είναι ενταγμένο - τρέχει ήδη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς επισήμανε πως σε ό,τι αφορά το τμήμα αρμοδιότητας του οδικού δικτύου της ΠΕ Κιλκίς (όρια νομών Πέλλας - Κιλκίς μέχρι και το Σκρα) έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και εντός του τρέχοντος μήνα θα υπογραφεί νέα, σχετική σύμβαση η οποία προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε. Κιλκίς.

«Έργα αναβάθμισης οδικών αξόνων, ιδίως δε όσων αποτελούν συνδετικοί κρίκοι μεταξύ όμορων νομών έχουν προτεραιότητα στον προγραμματισμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων που αφορούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», υπογράμμισαν οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής εξέτασαν και ζητήματα που αφορούν στην απώλεια εκτάσεων βοσκής και εισοδήματος των κτηνοτρόφων από την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, η οποία πέρα από το γεγονός ότι αφαιρεί ζωτικό χώρο από τους βοσκοτόπους , υπονομεύει και την αγροτική παραγωγή στην οποία στηρίζεται μεγάλο ποσοστό των κοινωνιών στις Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας.

Πρόκειται - όπως τόνισαν οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής - για ένα καίριας σημασίας ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει η κεντρική πολιτική σκηνή και τα συναρμόδια υπουργεία να έχουν "ευήκοα ώτα" στις εκκλήσεις, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης , για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και κατ' επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Εξάλλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας συζήτησαν και το θέμα της μελέτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών, καθώς και οι δύο νομοί παρουσιάζουν ιδιαίτερα γεωγραφικά "ανάγλυφα" με φυσικό κάλλος το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.-

04-9-2021/12:02