ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ‘’32 ΣΤΑ 32’’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

2021-08-30

Περατώθηκε πριν λίγο, σήμερα Δευτέρα 30/8/2021, η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα 30+2 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερα, με την παρουσία όλων των μελών της συμπολίτευσης και με την απουσία των μελών της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την παρουσία του Χατζηδημητρίου Σάκη ο οποίος συνδέθηκε στο 9ο θέμα και αποχώρησε στο 24ο θέμα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, και τα 30 θέματα της ημερήσιας διάταξης, μαζί με τα δύο έκτακτα ψηφίσθηκαν ομόφωνα.

Ως συνήθως απουσίαζαν για τους δικούς τους λόγους, οι Τσάνταλης Παράσχος και Μπίνος Δημήτρης, ενώ παρών ήταν και ο πάντα τυπικός στις υποχρεώσεις του Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τσιμτσιρίδης Γιώργος.

Όσον αφορά τα υπό συζήτηση θέματα, κατά τη συζήτηση του 4ου θέματος που αφορούσε: '' Τροποποίηση της σύμβασης με τίτλο: «Αποκατάσταση βλαβών στις αρδευτικές γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια της δημοτικής ενότητας Αριδαίας του δήμου Αλμωπίας», τα συγχαρητήρια του έδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής στους Αντιδημάρχους για τα συνεχιζόμενα έργα στον τομέα της άρδευσης...

... ενώ κατά τη συζήτηση του 8ου θέματος που αφορούσε '' Εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 65 του ν. 4821/2021 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας ανταποδοτικού χαρακτήρα.'', αποφασίσθηκε η πρόσληψη οκτώ (08) εργατών καθαριότητας και δύο (02) οδηγών αυτοκινήτων.

Επίσης κατά τη συζήτηση του 17ου θέματος που αφορούσε , ''Παράταση συμβάσεων υδρονομέων άρδευσης μέχρι τις 31/10/2021'',αποφασίσθηκεη παράταση των παραπάνω συμβάσεων των υδρονομέων στις τ.κ Αψάλου, Βορεινού, Δωροθέας, Εξαπλατάνου, Λουτρακίου ,Μεγαπλατάνου , Τσάκων και Φούστανης μέχρι την 31/10/2021.

Ομοίως, κατά τη συζήτηση του 25ου θέματος, που απασχόλησε κατά το παρελθόν την κοινή γνώμη, εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση της σύμβασης με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΚ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ», προϋπολογισμού 142 χιλιάδων ευρώ, με τη σιβυλλική επισήμανση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ότι ''κάποιοι με το θέμα αυτό προσπάθησαν να κάνουν πολιτική για την πολιτική ''!!

Ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση του 29ου θέματος που αφορούσε ''Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας «Προγραμματική Σύμβαση με Δήμο Αλμωπίας για τη μελέτη «Μελέτη οδού σύνδεσης Δήμου Αλμωπίας με το χιονοδρομικό Κέντρο 'Βόρας'...

... προϋπολογισμού 502 χιλιάδων ευρώ, ενώ όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, Δήμαρχο Πολυκάστρου σε κοινωνική εκδήλωση, συμφώνησαν να προχωρήσει η κατασκευή δρόμου που θα συνδέει την τ.κ Αρχάγγελου και γενικότερα την Αλμωπία με την τ.κ Σκρα και το Πολύκαστρο.

Τέλος, κατά τη συζήτηση του 30ου θέματος, παράταση έως τις 08/10/2021 δόθηκε στον εργολάβο για το πέρας των εργασιών στον περιβόητο πλέον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, τονίζοντας ο Δήμαρχος και θέλοντας να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις, ότι ''ας γίνει σωστά και όπως πρέπει το έργο και ας αργήσει ακόμη δύο μήνες''!! 

30-8-2021/16:32