ΑΡΙΔΑΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ…

2021-05-11

Ρεπορτάζ By Sakis

Καθιερώθηκε λοιπόν η χρήση της οδού Κύπρου στην πόλη της Αριδαίας, ως πεζόδρομος, αφού εδώ και λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν οι γνωστές πινακίδες κλπ εμπόδια που απαγορεύουν την κίνηση οχημάτων στην παραπάνω οδό, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Η μετατροπή όμως και η εφαρμογή της εκ περιτροπής χρήσης της οδού Κύπρου, ως πεζόδρομος, εκτός του ότι ελέγχεται η Νομιμότητα της απόφασης αυτής, έφερε στην επιφάνεια αρκετά μέχρι στιγμής προβλήματα, τα οποία επεσήμαναν αναγνώστες στην ιστοσελίδα μας.

Το πρώτο πρόβλημα είναι η σχεδόν απαγορευτική διέλευση πεζών από τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα της παραπάνω οδού, αφού έχουν κατακλυσθεί σχεδόν προκλητικά και ολοκληρωτικά από τα τραπεζοκαθίσματα που απλώνουν οι ιδιοκτήτες καφέ κλπ καταστημάτων, εμποδίζοντας ειδικά τις μητέρες και τα μικρά παιδάκια που έχουν στα καροτσάκια τους, αλλά και τους ηλικιωμένους να περπατήσουν στον πεζόδρομο και ειδικά στα πεζοδρόμια.

Το δεύτερο πρόβλημα που εντόπισαν οι αναγνώστες μας, είναι η άθλια και η μάλλον επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα για τα οχήματα αλλά και για τους πεζούς, αφού οι κυβόλιθοι έχουν φύγει από τη θέση τους, δημιουργώντας λακκούβες και ανωμαλίες στο οδόστρωμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους χρήστες της οδού.

Επίσης μέγα πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Άτομα Με Αναπηρία που επιθυμούν να επισκεφθούν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για να εφοδιασθούν χρήματα τις ώρες λειτουργίας του πεζόδρομου.

Τέλος ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι ότι καθίσταται σχεδόν απαγορευτική η διέλευση οχημάτων πρώτης βοήθειας, ήτοι, περιπολικών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων κλπ σε συντρέχουσα περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση επέμβαση σ΄αυτόν, είτε λόγω πυρκαγιάς, μεταφοράς ασθενούς κλπ.

Προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δώσουν άμεσα λύσεις οι έχοντες την ευθύνη λήψης των αποφάσεων και τήρησης και εφαρμογής αυτών...

11-5-2021/21:02