ΑΡΙΔΑΙΑ: ‘’ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ’’ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ… ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!

2022-06-23

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία τροποποίησε τον σχετικό Νόμο ''ΚΛΕΙΣΘΈΝΗ'', με τον οποίο μεταφέρθηκαν πολλές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στις Οικονομικές Επιτροπές, προκειμένου εξασφαλίσουν πλειοψηφίες οι παρατάξεις των Δημάρχων, οι οποίες τροποποιήσεις, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν κριθεί επί της Αρχής αντισυνταγματικές...

... καθόσον αλλοιώνουν τη βούληση του εκλογικού Σώματος, τώρα με νέα διάταξη, αφαιρείται το δικαίωμα από τους επικεφαλής των παρατάξεων να εισάγουν προς συζήτηση θέματα προ της ημερησίας διάταξης, κάτι που έχουν δικαίωμα να πράττουν μόνο ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Δυστυχώς αν και το θέμα έγινε γνωστό από τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και αρκετό καιρό, δεν είδαμε να υπάρξουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με εξαίρεση την πρόταση της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης ''ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ'' Αμπάρη Γεωργίας...

... η οποία έθεσε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ζητώντας να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, κάτι που μάλλον δεν άρεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή δεν ενημερώθηκε σχετικά από την παραπάνω, όπως ανέφερε, η οποία κατέχει και την θέση του Αντιπροέδρου, αλλά και δεν στηρίχθηκε σθεναρά από την αντιπολίτευση γενικότερα (ΔΕΣ και ΕΔΩ), ενώ σε επίπεδο Νομού Πέλλας, υπήρχε αντίδραση και ανακοίνωση μόνο από την αντιπολίτευση του Δήμου Έδεσσας (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Για την ιστορία αποφασίσθηκε τελικά να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα από τον Δήμο Αλμωπίας, ύστερα από τη συνεργασία Προέδρου (Βέσκου Δημήτρη) και Αντιπροέδρου (Αμπάρη Γεωργία) του Σώματος, ενώ ο Παρούτογλου Νίκος αναρωτήθηκε σε τι θα ωφελούσε άραγε η αποστολή προς τους αρμόδιους ακόμη ενός ψηφίσματος, αφού αυτά (ψηφίσματα) δεν λαμβάνονται  συνήθως, καν υπόψιν!!

Μάλιστα και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Παπαστεργίου, τάχθηκε δυστυχώς υπέρ της διάταξης που φιμώνει στην κυριολεξία την αντιπολίτευση (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο την πρόταση της Αμπάρη Γεωργίας και τους σχετικούς διαλόγους για το θέμα...

23/6/2022