ΥΠΕΡ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ‘’ΦΙΜΩΣΗΣ’’ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ!!

2022-06-18

ΣΧΟΛΙΟ 1

«Βασιλικότερος του βασιλέως» αποδεικνύεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων Δ. Παπαστεργίου! Ο «γαλάζιος» δήμαρχος βγήκε να στηρίξει ανοιχτά την απαράδεκτη διάταξη του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ που θα απαγορεύει στην αντιπολίτευση να θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Ο κ. Παπαστεργίου από το βήμα μάλιστα του ΔΣ της ΚΕΔΕ στήριξε την ρύθμιση που επιδιώκει να βάλει «φίμωτρο» στην αντιπολίτευση εντός των δημοτικών συμβουλίων και υποστήριξε: «Όσο ακραίο είναι να μην μπορεί η αντιπολίτευση να βάλει θέματα, άλλο τόσο - ίσως και περισσότερο ακραίο - είναι να μπορεί να βάλει όσα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης θέλει

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα Συμβούλια δεν μπαίνουν καν στην ημερήσια διάταξη λόγω του μεγάλου αριθμού των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων και διερωτώμαι πόσο έκτακτα ήταν αυτά τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες 4 ημέρες πριν το ΔΣ;».

Μάλιστα! Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού θεωρεί ακραίο το δημοκρατικό δικαίωμα της αντιπολίτευσης να θέσει θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο!

Τι μας είπε ο κ. Παπαστεργίου ότι δήθεν «υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα Συμβούλια δεν μπαίνουν καν στην ημερήσια διάταξη λόγω του μεγάλου αριθμού των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων»... Πόσα άραγε να είναι αυτά τα δημοτικά συμβούλια κ. Παπαστεργίου που δίνουν το δικαίωμα σε έναν υπουργό της κυβέρνησης να καρατομεί ένα δημοκρατικό δικαίωμα;

Ακόμα και αν όμως συνέβαινε αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Παπαστεργίου είναι τουλάχιστον προκλητικό να στηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανοιχτά μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Παπαστεργίου μπορεί να είχε την «ανάγκη» να βάλει μια «γαλάζι» πλάτη στον υπουργό, όμως πρέπει να αναλογιστεί και τον θεσμικό του ρόλο. Δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Δηλαδή επικεφαλής «των όλων» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκτός αν δεν αισθάνεται έτσι και βάζει τη «μεγάλη παράταξη» πάνω από όλα!

Και βέβαια η φράση του, με την οποία επιχείρησε να «ντύσει» την απροκάλυπτη στήριξη στον κ. Βορίδη ότι «προφανώς και είμαστε υπέρ της πολυφωνίας στα Δημοτικά Συμβούλια και είναι κάτι που ενθαρρύνουμε, απλά χρειάζονται να μπαίνουν κάποια ευδιάκριτα όρια, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα των Συμβουλίων», δεν είναι αρκετή για να καλύψει τον θεσμικό ρόλο του... Το αντίθετο!

Πηγή: aftodioikisi.gr/

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-06-21 13:44

Μήνυμα: Περιορισμός της Δημοκρατίας ???????