ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ Χ/Κ ΒΟΡΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑ!!

2022-07-18

Ρεπορτάζ By Sakis

ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ Χ/Κ ΒΟΡΑΣ & ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (18/7/2022) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Κατά τη σημερινή (Δευτέρα 18/7/2022) πρωινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εκτός των άλλων (ΔΕΣ και ΕΔΩ), κατά την ψήφιση του 3ου θέματος που αφορούσε την 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού - Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος, έτους 2022, και διαγραφές ποσών προς Αθλητικούς Συλλόγους...

...ο Παρούτογλου Νίκος ζήτησε να πληροφορηθεί και με αφορμή τα όσα εξαγγέλει ο Δήμαρχος Αλμωπίας στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται τελευταία για χρηματοδότηση των συλλόγων, γιατί γίνονται αυτές οι διαγραφές, απάντησε ότι επειδή δεν υπάρχουν αιτήσεις από τους συλλόγους για χρηματοδότησή τους, τα ποσά αυτά διαγράφονται από τον αντίστοιχο κωδικό!!

Επίσης με αφορμή τον καθορισμό των όρων διακήρυξης μίσθωσης ακινήτου για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων τετράποδων που κυκλοφορούν στο Δήμο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στα ποσά που δαπανώνται για την διατροφή, στείρωση κλπ διαδικασίες, ενώ ο Παρούτογλου Νίκος πρότεινε να γίνει μία καμπάνια για το θέμα της στείρωσης των αδέσποτων καθόσον υπάρχει απροθυμία από τους ιδιοκτήτες αυτών για το θέμα αυτό.

Όπως προαναφέραμε ψηφίσθηκαν όλα τα θέματα που αφορούσαν αποδοχές χρηματοδότησης διαφόρων έργων, μεταξύ αυτών, την αποκατάσταση τμημάτων της οδού που οδηγεί στο Χ/Κ Βόρας από την τ.κ Σαρακηνών-Πέλλας, ύψους 400 χιλιάδων ευρώ. 

Μάλιστα με αφορμή τη συζήτηση αυτή ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, μεταξύ άλλων αναφερόμενος και στο συχνό κλείσιμο κάθε χρόνο του δρόμου από την Αστυνομία που αποκλείει την πρόσβαση στο Χ/Κ Βόρας, από και προς Αλμωπία, έθεσε και το εξής ερώτημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανώς να υπάρχει σκοπιμότητα, λέγοντας: ''Γιατί τώρα είναι κατάλληλος ο δρόμος και στα χιόνια θεωρείται ακατάλληλος''!!

Ομοίως ψηφίσθηκε ομόφωνα και η αποδοχή χρηματοδότησης αναδιαμόρφωση χώρου αναψυχής στο γηπεδάκι πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου ύψους 182 χιλιάδων ευρώ, κλπ. Μάλιστα με αφορμή την αποδοχή χρηματοδότησης που αφορούσε το γηπεδάκι στον Ι.Ν Αγίου Αντωνίου, ο Παρούτογλου Νίκος πρότεινε την πρόσληψη και άλλων μηχανικών στον Δήμο Αλμωπίας για την σύνταξη μελετών των έργων.

Τέλος την ματαίωση του διαγωνισμού για την επιχορήγηση του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με τους λειτουργούντες Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στις νέες προδιαγραφές, ψήφισε ομόφωνα η επιτροπή καθόσον λόγω τεχνικού προβλήματος δεν αναρτήθηκε στη διαύγεια του Δήμου ο παραπάνω διαγωνισμός.

18/7/2022