ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ‘’ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ’’!!-ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!! 

2021-03-09

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή (Τρίτη 09/3/2021) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, κατά την οποία θα συζητηθούν τα 14 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ως είθισται, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας, και τα ερωτήματα και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

Ειδικότερα:

Δήμαρχος Αλμωπίας: Αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Πρωτεύουσα και τις συναντήσεις που είχε με Κυβερνητικά κλπ στελέχη. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Πέτσα, τον Γ.Γ Υπουργείου Υποδομών, τον Γ.Γ κτηριακών υποδομών και τον Γ.Γ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, με τον οποίο συζήτησε και την τελωνειακή σύνδεση με τα Σκόπια, μέσω Προμάχων. Το θέμα αυτό δημιούργησε αντιπαραθέσεις.

Χατζηδημητρίου Σάκης: Αρχικά αναφέρθηκε σε διαδικαστικά θέματα αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, λέγοντας δηκτικά ότι ''Βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο'', ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Γ.Γ Δημοσίας Τάξης, θεωρώντας αυτόν αναρμόδιο για το θέμα, καταλήγοντας ότι τελικά ο Δήμαρχος από το ταξίδι αυτό εισέπραξε υποσχέσεις και κατανόηση!!

Μπίνος Δημήτρης: Αναφέρθηκε στα τέσσερα αιτήματα που έθεσε στην Δημοτική Αρχή εδώ και καιρό και ακόμη να λάβει απάντηση και ειδικότερα, στο θέμα της πρόσληψης της Χισκάκη Μελίτας, για τον αριθμό των απευθείας αναθέσεων, και για την πορεία του τεχνικού έργου, ζητήματα για τα οποία ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Επίσης έθεσε θέμα καθημερινότητας (αγροτική οδοποιία, λακκούβες στην πόλη της Αριδαίας, αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, φωτισμός, λειτουργία ΧΥΤΑ, ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου), ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για την έλλειψη ενημέρωσης για το θέμα της Λουτρόπολης, και την αποτυχία να εκλεγεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας σε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο των Λουτροπόλεων, λέγοντας δηκτικά ότι ''Είμαστε ο φτωχός συγγενής''!!

Παρούτογλου Νίκος: Αναφέρθηκε στην τελευταία πρόσληψη του Ειδικού Συνεργάτη στον Δήμο Αλμωπίας, καθώς και στο θέμα της Λουτρόπολης και της διασυνοριακής σύνδεσης με τα Σκόπια, κατηγορώντας τον Δήμαρχο ότι προσπαθεί να παραπλανήσει και πάλι τον κόσμο, εμπλέκοντας στο θέμα αυτό και τη Συμφωνία των Πρεσπών!!

Τσαρκνιάς Πέτρος: Αναφέρθηκε στο θέμα της Λουτρόπολης και στη διασυνοριακή σύνδεση με τα Σκόπια, ενώ εξέφρασε την απορία του και αυτός για την εμπλοκή του Γ.Γ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης στο όλο θέμα. Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι αυτός (Γ.Γ. Υπουργείου Δημοσίας Τάξης) ορίσθηκε υπεύθυνος από την Κυβέρνηση για το χειρισμό του όλου θέματος.

Ασβεστόπουλος Δημήτρης: Αναφέρθηκε στο θέμα της διασυνοριακής σύνδεσης και στο θέμα της Λουτρόπολης.

Αμπάρη Γεωργία: Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο Δήμαρχος Αλμωπίας ήρθε σε επαφή με άλλους Δημάρχους της χώρας που έχουν στους Δήμους τους ιαματικές πηγές, καθώς και αν έχει θέσει το θέμα αυτό υπ' όψιν των Βουλευτών του Νομού και τι προθέσεις έχουν εκδηλώσει αυτοί.

09-3-2021/20:01