ΑΡΙΔΑΙΑ: ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ… ΠΕΤΑΜΑ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-05-28

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά- θα τολμούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε- έλαβαν χώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 26/5/2021 και ειδικότερα κατά τη συζήτηση του 3ου θέματος που αφορούσε ορισμό ή μη δικηγόρου σε υπόθεση του Δήμου, αλλά και με τις αντικρουόμενες προτάσεις του Προέδρου της Επιτροπής και Δημάρχου Αλμωπίας για το θέμα, εύλογα γεννιούνται κάποια ερωτήματα και ειδικότερα.

Η υπόθεση αφορούσε διεκδίκηση από εργολάβο της Αλμωπίας του ποσού των 35 χιλιάδες ευρώ για έργο που πραγματοποιήθηκε με προφορική εντολή!! πριν 15 χρόνια περίπου!!

Η υπόθεση εκδικάσθηκε στα δικαστήρια όπου και στο Εφετείο ο εργολάβος δικαιώθηκε, όμως ο Δήμος Αλμωπίας έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την απόφαση αυτή. Το θέμα λοιπόν της συζήτησης ήταν εάν έπρεπε να παραστεί μέσω δικηγόρου στη συζήτηση της υπόθεσης, η οποία παράσταση θα επιβάρυνε μαζί με όλα τα άλλα έξοδα τον Δήμο και κατ΄επέκταση τον δημότη Αλμωπίας, κατά 7 χιλιάδες περίπου ευρώ, ήτοι συνολικά πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ.

Από όλα όσα όμως συζητήθηκαν στη συνεδρίαση και σας παρουσίασε κατ΄αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα μας (ΔΕΣ και ΕΔΩ) προέκυψε το συμπέρασμα και η βεβαιότητα, κάτι που παραδέχθηκαν τα μέλη, ότι η όποια παράσταση του Δήμου Αλμωπίας στην εκδίκαση της υπόθεσης θα ήταν χαμένη, σύμφωνα και με προγενέστερες ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και την κοινή λογική, η οποία επιτάσσει την εξόφληση του παραπάνω ποσού, χωρίς να επιβαρυνθεί επιπλέον χρήματα ο Δήμος.

Εύλογα λοιπόν αναρωτήθηκαν τα μέλη της αντιπολίτευσης, και ειδικότερα ο Χατζηδημητρίου Σάκης, γιατί να εμπλακεί σε μία εκ των προτέρων χαμένη δικαστική υπόθεση ο Δήμος Αλμωπίας, η οποία θα στοίχιζε στον δημότη ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό σε άλλη περίπτωση.

Το θέμα μάλιστα αποκτά ενδιαφέρον τη στιγμή που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Αλμωπίας, είχε αρχικά την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να παραστεί ο Δήμος κατά την εκδίκαση, άποψη που στην πορεία για άγνωστο λόγο άλλαξε, λέγοντας ότι συμφωνεί με την πρόταση της Υπηρεσίας για ορισμό δικηγόρου, η οποία Υπηρεσία ορθώς προτείνει τον ορισμό, καθ΄όσον έτσι προβλέπει η Νομοθεσία, όμως η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία του Δήμου, η οποία κρίνει και ποιο είναι το συμφέρον του Δήμου.

Εύλογη μάλλον και η παρατήρηση του μέλους της επιτροπής και πρώην Δημάρχου Μπίνου Δημήτρη, ο οποίος την χαρακτήρισε, την αλλαγή πλεύσης του Προέδρου από ΟΧΙ σε ΝΑΙ για ορισμό δικηγόρου σαν ''πρόταση προϊόντος εκνευρισμού του Δημάρχου''!!. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο θυμός και ο εκνευρισμός είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι!!

Τελικά και για την ιστορία το θέμα ψηφίσθηκε, (λευκό ο Μπίνος), αφού η πλειοψηφία ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου, παρά τις εύλογες αντιρρήσεις και αιτιάσεις των μελών της αντιπολίτευσης αλλά και κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη της Αλμωπίας. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο...

28-5-2021/16:01