ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ; & ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ…

2021-03-07

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ρεπορτάζ By Sakis

Κάτι άρχισε να κινείται φαίνεται στο θέμα της έλλειψης εργατών γης που έχουν ανάγκη οι αγρότες της Αλμωπίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), αλλά και γενικότερα της Μακεδονίας την εποχή αυτή, αφού φαίνεται ότι μάλλον δραστηριοποιήθηκαν και οι βουλευτές της Πέλλας.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με πληροφορίες μας, χθες Σάββατο απογευματινές ώρες, Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, επισκέφθηκε τοπική σπαραγγό-κοινότητα της Αλμωπίας, όπου είχε συνάντηση με σπαραγγοπαραγωγούς, στους οποίους ανέφερε ότι πιθανώς την Τετάρτη 09/3/2021 θα ψηφισθεί η σχετική τροπολογία για την εισαγωγή εργατών από τρίτες χώρες.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επειδή οι Υπηρεσίες της Π.Ε Πέλλας, λόγω των κρουσμάτων Κορονό-ιού που ανιχνεύθηκαν σε υπαλλήλους, δεν λειτουργούν το διάστημα αυτό, οι αγρότες της Πέλλας θα εξυπηρετηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε Ημαθίας.

Ήδη οι αγρότες της Αλμωπίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού δεν υπάρχουν εργατικά χέρια, ενώ οι τιμές που δόθηκαν χθες για το σπαράγγι είναι υπέρ το δέον ικανοποιητικές, αγγίζοντας τα 7,5 ευρώ!!

Μάλιστα κάποιοι παραγωγοί βλέποντας τις παραγωγές τους να μένουν αδιάθετες στα χωράφια, κατέφυγαν στην αναζήτηση εργατών από τους μετανάστες που υπάρχουν ήδη στη χώρα μας και οι οποίοι προέρχονται από Συρία, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ χώρες.

Ψαγμένος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας, με αφορμή την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος εισαγωγής εργατών γης από Αλβανία, οι οποίοι σημειωτέον γνωρίζουν από αγροτικές εργασίες αφού για χρόνια ασχολούνται με αυτές, θέτει το ερώτημα μήπως όλα αυτά γίνονται σκόπιμα, προκειμένου προωθηθούν στην ενδοχώρα οι μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής με απώτερο στόχο την μόνιμη εγκατάστασή τους στην περιοχή;

Ίδωμεν...

07-3-2021/19:32

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-03-08 08:55

Το Όνομά σας:

ΜΑΚΗΣ

Μήνυμα:

Τα πρωτα κομβοι πακιστανον ερχονται.η αλμωπια της νεας εποχης ειναι γεγονος