ΑΡΙΔΑΙΑ: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΣΠΑΡΑΓΓΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΛΠ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

2021-02-26

ΣΧΟΛΙΟ 1

Πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες δέχεται η ιστοσελίδα μας από αγρότες της περιοχής μας, για ένα θέμα σημαντικό που αφορά τη μετάκληση εργατών γης και τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους κλπ αγροτικές εργασίες και ειδικότερα οι σπαραγγοπαραγωγοί της Αλμωπίας, που ήδη έχει αρχίσει η συγκομιδή του προϊόντος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, ζητούν να επικαιροποιηθεί-ανανεωθεί και μάλιστα άμεσα η σχετική με το θέμα περσινή ΠΝΠ, η οποία έληξε τέλος του 2020, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απλοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για όσους εργάτες γης τρίτων χωρών, επιθυμούν να έλθουν να εργαστούν στη χώρα μας κλπ.

Επίσης προτείνουν να αξιοποιηθούν οι Έλληνες άνεργοι που επιθυμούν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες, δίνοντας τους τα ανάλογα κίνητρα.

Το θέμα επείγει και μάλιστα όπως τονίζουν ήδη έπρεπε η πολιτεία να είχε τακτοποιήσει και να δώσει λύση στο θέμα αυτό πριν χαθεί η χρονιά και οι παραγωγές, καθόσον παρά τις προσπάθειές τους με όλα τα μέσα, δεν μπορούν να βρουν εργατικά χέρια.

Το θέμα μάλιστα είναι και εν γνώσει των τοπικών Βουλευτών από τους οποίους αναμένουν να δραστηριοποιηθούν πιέζοντας την κεντρική κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο θέμα.

26-02-2021/17:18

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-02-26 21:33

Το Όνομά σας:

Δημήτρης

Μήνυμα:

Για το θεμα των σπαραγγιων.αν δεν ερθουν αμεσα εργατες οι βουλευτες της πελλας οφειλουν να παραιτηθουν.