ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ‘’ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ’’ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ!! ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ‘’ΚΡΥΨΙΝΟΙΑ’’ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

2022-03-15

ΣΧΟΛΙΟ 1

Για μία ακόμη φορά δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας έχασε σήμερα Τρίτη 15/3/2022 με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης στην Αλμωπία και ειδικότερα στο Κάστρο της Χρυσής-Πέλλας, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην περιοχή μας,  να αποδείξει ότι σέβεται και τιμά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μάλλον τα θεωρεί -κακώς κάκιστα- ''εχθρικά''...

... και όχι εν δυνάμει αρωγούς της, προς ανάδειξη των όποιων δραστηριοτήτων της, καθόσον δεν ενημερώθηκαν επίσημα για την επίσκεψη, προκειμένου καλύψουν δημοσιογραφικά αυτήν και ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους της Αλμωπίας.

Δυστυχώς στο ίδιο ατόπημα υπέπεσε και η Π.Ε Πέλλας, όπου σε άλλες περιπτώσεις , εκδίδει Δελτία τύπου για θέματα ήσσονος σημασίας.

Έχουμε τονίσει και άλλη φορά ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι για να... χαϊδεύουν τις Αρχές (Περιφέρεια, Δήμους κλπ Αρχές), αλλά πρωτίστως για να τις ελέγχουν και να αναδεικνύουν τόσα τα καλώς όσο και τα κακώς κείμενα συμβαίνουν στην Περιφέρεια και στους Δήμους.

Δυστυχώς η μόνο ενημέρωση που υπάρχει για την επίσκεψη της Υπουργού, είναι η ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας, η οποία περιέχει στοιχεία και πληροφορίες που θέλει και επιθυμεί να περιέχει μόνο ο Δήμος Αλμωπίας.

Η ιστοσελίδα μας και θεωρούμε και τα λοιπά τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα συνεχίσουν την ενημέρωση των κατοίκων, παρά τις αντιξοότητες και τα προσκόμματα που θέτουν κάποιοι στον τομέα αυτό!!

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση του Δήμου Αλμωπίας που έγινε για το θέμα στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του ομώνυμου Δήμου:

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στο Βυζαντινό Κάστρο της Χρυσής

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Δήμο Αλμωπίας και στο Βυζαντινό Κάστρο της Χρυσής, η υπουργός κυρία Λίνα Μενδώνη με τους συνεργάτες της, όπου την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης με τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, τους Βουλευτές Πέλλας Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της Χρυσής Βασίλη Γενίτσαρη και τον εφημέριο της Κοινότητας π. Αντώνη Καραβασίλη.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αφού καλωσόρισε την Υπουργό Πολιτισμού, αναφέρθηκε σύντομα στην ιστορία της περιοχής, καθώς και σε υπόλοιπα θρησκευτικά μνημεία που χρίζουν ανάδειξης. Η κυρία Μενδώνη, με τη σειρά της, επεσήμανε ότι εξεπλάγη από την φυσική ομορφιά της Αλμωπίας και τόνισε την σημαντικότητα του Βυζαντινού κάστρου, το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και οι εργασίες ανάδειξης και συντήρησης του θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Ακολούθησε ξενάγηση από τον προϊστάμενο τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κ.Σταλίδη Γεώργιο.

15-3-2022/14:03

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-03-15 15:25

Μήνυμα:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΑΝΟ