ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

2023-01-26

ΣΧΟΛΙΑ 3

By Sakis

Για μία ακόμη φορά δυστυχώς και με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στην πόλη της Αριδαίας, αλλά και γενικότερα στην Π.Ε Πέλλας, αποδείχθηκε το πόσο αδύναμος και ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος, καθώς και ότι η φύση είναι όντως ανίκητη.

Όλοι μας λίγο πολύ είδαμε και ζήσαμε την κατάσταση που δημιούργησαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τους Δήμους Αλμωπίας και Σκύδρας και ειδικότερα την ανοχύρωτη και απροετοίμαστη για τέτοιες περιστάσεις, πόλη της Αριδαίας, ευτυχώς προκαλώντας μόνο υλικές ζημίες και όχι ανθρώπινα θύματα.

Πολλοί λένε ότι η φύση εκδικείται!!. Θεωρούμε ότι η φύση ΔΕΝ εκδικείται, αλλά προειδοποιεί με τον τρόπο της τον άνθρωπο να υπακούσει στους φυσικούς της Νόμους.

Απτό παράδειγμα η πόλη της Αριδαίας, όπου η ίδια η φύση-όπως και σε ολόκληρη τη χώρα-, προνόησε στην ύπαρξη ποταμών, ρυακιών κλπ, ώστε να διοχετεύονται τα όμβια ύδατα εκεί που πρέπει. Έρχεται όμως ο άνθρωπος και στο όνομα του... πολιτισμού και των έργων, παρεμβαίνει στη φύση και αλλάζει τους φυσικούς της Νόμους. Αποτέλεσμα να έχουμε γεγονότα σαν τα χθεσινά, και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει.

Όσοι από τους κατοίκους της Αριδαίας, τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/01/2023 έτυχε να βρεθούν στο κέντρο της πόλης της Αριδαίας, θα διαπίστωναν με τρόμο ότι τα νερά της βροχής, ακολουθούσαν συγκεκριμένη ροή και κατευθυνόταν με έναν... μαγικό τρόπο!!, προς το κλειστό ποτάμι στο κέντρο της πόλης (με φορά, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, πιάτσα Ταξί, κεντρική πλατεία, περίπτερο Στολίκη και ψαράδικα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο).

Πολλά τα παράπονα επίσης των κατοίκων της Αριδαίας για τα ακαθάριστα φρεάτια, που και αυτά αποτέλεσαν ένα σημαντικό παράγοντα για τις καταστροφές των περιουσιών των επαγγελματιών, στο κέντρο της πόλης (καταστήματα εστίασης, Καφέ, Φαρμακεία!!, αλλά και σε οχήματα από πτώση σε λακκούβες κλπ), άσχετα εάν κάποιοι για να καλύψουν την αδυναμία ή  ανικανότητά τους υποστηρίζουν ότι αυτό το γεγονός δεν επηρέασε την όλη κατάσταση!!

Δεν παραγνωρίζουμε φυσικά και την ένταση και το μέγεθος του νερού που έπεσε, ή την κλιματική αλλαγή, όμως αυτά  δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία ή προφάσεις εν αμαρτίαις,  για τα όσα συνέβησαν, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν γι΄ αυτό!!

Ευτυχώς υπάρχουν και πολίτες με πρακτική σκέψη, οι οποίοι πρότειναν στη Δημοτική Αρχή Αλμωπίας να χρησιμοποιήσουν τα φρεάτια του αποχετευτικού προκειμένου διοχετευτεί μέσω αυτών η ροή των νερών στο ποτάμι. Μόνο που τώρα θα πρέπει να προβούν στον καθαρισμό τους, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο αποχετευτικό όταν λειτουργήσει.

Και ω του θαύματος, αμέσως μετά τις καταστροφές, ο Δήμος Αλμωπίας, οι Βουλευτές κλπ φορείς της πόλης, με δηλώσεις τους χύνουν δάκρυα για την κατάσταση αυτή.

«Το προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» έλεγαν οιαρχαίους Έλληνες, κάτι που μάλλον δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν οι σημερινοί Νεοέλληνες, όπως διαφαίνεται από τα έργα τους.

Και αυτό γιατί ενώ υπήρξαν οι σχετικές ειδοποιήσεις, κάποιοι μάλλον δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, παρά μόνο μετά τις καταστροφές, ανακοίνωσαν συσκέψεις επί συσκέψεων, ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και επίδειξη βίντεο και φωτογραφιών, ωσάν να επρόκειτο για μία κοσμική εκδήλωση!!

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, και προσωπικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος, εγκαλεί σε κάθε ευκαιρία την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει την προβολή της μέσω των φωτογραφιών και των βίντεο, κάτι που μάλλον πράττει ο ίδιος!!.

Το οξύμωρο δε της υπόθεσης, είναι αυτό που παρατηρούμε συνεχώς ύστερα από κάθε τέτοιες καταστροφές, ότι δηλαδή μόλις περάσουν 2-3 ημέρες, και σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όλα ξεχνιούνται και πάλι από την αρχή, μέχρι την επόμενη φορά!! Θεωρούμε ότι μία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έλυνε πολλές απορίες και θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων σε ενδεχόμενη μελλοντική ( ο μη γένοιτο), κατάσταση.

Το βέβαιο είναι ότι το έγκλημα συνετελέσθη, ευτυχώς αυτή τη φορά μόνο με υλικές ζημίες και όχι ανθρώπινα θύματα. Το ερώτημα είναι θα υπάρξει άραγε... τιμωρία, για τις εγκληματικές παραλείψεις που αν και ήταν υπόχρεοι να προβούν δεν το έπραξαν οι καθ΄ ύλιν αρμόδιοι!!, ή θα αναλάβει με την ετυμηγορία του ο λαός της Αλμωπίας σε λίγους μήνες, να αποδώσει τα του Καίσαρους τω Καίσαρι... 

26/01/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2023-01-26 13:38

Μήνυμα: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΤΣΗΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ 3 Η ΩΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ;

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2023-01-26 15:06

Μήνυμα: Το αποχετευτικό της Αριδαίας ποτέ θα γίνει?

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2023-01-26 16:44

Μήνυμα: Άργησε αλλά το έριξε το δηλητήριο ότι και να γίνει κάποιοι επιβεβαιώνουν την φύση τους