ΑΡΙΔΑΙΑ: ΔΙΚΑΙΩΣ Ή ΑΔΙΚΩΣ!!

2022-04-08


Άρθρο διαχειριστή της ιστοσελίδας μας.

Έκπληκτοι, με απορία αλλά και δυσανασχετώντας, οι κάτοικοι της Αλμωπίας-και όχι μόνο- παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα, τα όσα πρωτοφανή, (μάλιστα κάποιοι τα χαρακτηρίζουν τραγελαφικά!!) συμβαίνουν στον Δήμο Αλμωπίας, σχετικά με τις συνεδριάσεις των οργάνων στον ομώνυμο Δήμο.

Είναι γεγονός ότι η ιστοσελίδα μας και ο γράφων, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις συνεδριάσεις των δύο κορυφαίων οργάνων του Δήμου Αλμωπίας (Οικονομικής και Δημοτικών Συμβουλίων), διαπιστώνει ότι είναι ζήτημα να συνεδρίασαν πλήρης των μελών, μία ή δύο φορές, τουλάχιστον η Οικονομική Επιτροπή, καθόσον, από καθιερώσεως των συνεδριάσεων διά τηλεδιάσκεψης, πάντα απουσίαζε μόνιμα ένα μέλος, το οποίο αφού αντικαταστάθηκε στις πρόσφατες δημαιρεσίες, και πάλι δυστυχώς η Οικονομική Επιτροπή, πάντα συνεδριάζει με απουσία (αδίκως ή δικαίως!!), κάποιου ή κάποιων μελών!!

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχουν εδώ και καιρό πλέον τα θέματα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Οικονομικές Επιτροπές, αφού λόγω της ''Κυβερνησιμότητας'' πολλές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέρθηκαν στις Οικονομικές επιτροπές.

Αποκορύφωμα, τα όσα έλαβαν χώρα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, μία της Οικονομικής και μία του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 06/4/2022, όπου στην μεν πρώτη περίπτωση (Οικονομική) αποχώρησε το μέλος αυτής (δικαίως ή αδίκως), διαμαρτυρόμενο για την ώρα και τον τρόπο συνεδρίασης αυτής (ΔΕΣ και ΕΔΩ), καθόσον η Δημοτική Αρχή (δικαίως ή αδίκως) αρνείται να ικανοποιήσει τα δύο αιτήματα των μελών της αντιπολίτευσης...

... για την ώρα και τον τρόπο συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία ζητούν επισταμένως οι συνεδριάσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αυτών να λαμβάνουν χώρα μετά τις 14 ή 15 ώρα το μεσημέρι, καθώς και αυτές (συνεδριάσεις) να πραγματοποιούνται διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που πληροί τους υγειονομικούς όρους, από άποψης χωρητικότητας κλπ.

Επίσης στην δεύτερη περίπτωση (Δημοτικό Συμβούλιο) απείχαν σύσσωμα όλα τα μέλη της Αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε τη λύπη του!!, αναγκάσθηκε να αναβάλλει αυτήν (ΔΕΣ και ΕΔΩ), και να ορίσει εκ νέου συνεδρίαση για την Δευτέρα 11/4/2022 και πάλι διά τηλεδιασκέψεως!! (δικαίως ή αδίκως).

Από την άλλη πλευρά, η Δημοτική Αρχή και οι Πρόεδροι, Μπάτσης και Βέσκος, της Οικονομικής και Δημοτικού Συμβουλίου, αντίστοιχα, (δικαίως ή αδίκως) και για τους δικούς τους λόγους, αρνούνται να ικανοποιήσουν, τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, όσον αφορά τον χρόνο και τον τρόπο των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής κατά πρώτον, και κατά δεύτερον για τον τρόπο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων.

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται οι επόμενες συνεδριάσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι δύο πλευρές (Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, η οποία την τελευταία φορά έδειξε ότι είναι ενωμένη στο θέμα αυτό), ενώ τα μηνύματα που φθάνουν στην ιστοσελίδα μας από τους δημότες της Αλμωπίας, έχουν ως κοινό παρανομαστή, να ρίξουν και οι δύο πλευρές... νερό στο κρασί τους και να βρουν τη... χρυσή τομή!!

Και δυστυχώς, ενώ κάποιοι βάζουν το ''εγώ πάνω από το εμείς'' και τον πολιτικό εγωισμό τους πάνω από το συμφέρον του Δήμου, τα προβλήματα συσσωρεύονται χωρίς να δίνονται λύσεις.

''Αμ΄ έπος αμ ΄έργον''  λοιπόν, αν θέλουν να αποδείξουν άπαντες ότι ενδιαφέρονται για το καλό της Αλμωπίας και όχι για την... καρέκλα ή την ικανοποίηση του εγωισμού τους!!, και εν κατακλείδι ας βγει δημόσια η Δημοτική Αρχή και ας εξηγήσει τους λόγους που δεν ικανοποιεί τα μάλλον δίκαια αιτήματα της αληθινής και όχι πλασματικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που ειρήσθω εν παρόδω μπορεί να είναι  και βάσιμοι (λόγοι).

08-4-2022/16:09