ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

2022-03-18

Αρκετοί αναγνώστες μας, μας ρωτούν γιατί αν και υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας Βέσκος Δημήτρης, ύστερα από τις συνεχείς εκκλήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και της ιστοσελίδας μας...

... ότι οι συνεδριάσεις, οσονούπω, των Δημοτικών Συμβουλίων θα γίνονται διά ζώσης στην αίθουσα του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αλμωπίας, το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις (ΔΕΣ και ΕΔΩ), αν και παρήλθε αρκετός χρόνος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του!!

Απαντώντας λοιπόν σε σχετική ερώτησή της ιστοσελίδας μας για το θέμα αυτό, διευκρίνισε ότι, όταν είχε εξαγγείλει τα παραπάνω, υπήρχε η δυνατότητα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που αφορούσε  τις δημαιρεσίες, ότι μπορούν να λαμβάνουν μέρος στις διά ζώσης συνεδριάσεις, οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και όσοι έχουν αρνητικό τεστ, καθόσον σ ΄αυτές (δημαιρεσίες) ήταν απαραίτητη η συμμετοχή των συμβούλων λόγω της μυστικής ψηφοφορίας που έπρεπε να γίνει για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου κλπ επιτροπών.

Όμως, για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ισχύει η υπ΄ αριθμ. 643 από 24/9/ 2021 εγκύκλιο η οποία ορίζει ρητά ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σ΄ αυτά, που είναι αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, όχι όμως και αυτοί που έχουν έστω και αρνητικό τεστ.

Επειδή όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανήκει στην κατηγορία αυτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (η πληροφορία δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του) καθόσον αυτό είναι δικαίωμα του καθενός, γίνεται αντιληπτό ότι είναι αδύνατη η πραγματοποίηση των διά ζώσης συνεδριάσεων, αφού ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και... Διαιτητής των συνεδριάσεων, εκ των πραγμάτων, δεν δικαιούται να συμμετάσχει σ΄ αυτές.

Όπως λοιπόν δεν μπορεί χωρίς διαιτητή να διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, έτσι και χωρίς την φυσική παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αδύνατη η συνεδρίασή του.

Ως εκ τούτου, μέχρι νεωτέρας λοιπόν, οι συνεδριάσεις θα διεξάγονται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, και οι κάτοικοι της Αλμωπίας θα ενημερώνονται για τα όσα λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

18-3-2022/12:16