ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!

2022-11-25

Ρεπορτάζ By Sakis

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού, γίναμε όσοι συμμετείχαμε σήμερα Παρασκευή 25/11/2022 στην σύσκεψη φορέων του Δήμου Αλμωπίας αναφορικά με το θέμα των αδέσποτων (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Ειδικότερα, στο μέσο περίπου της συνεδρίασης, εμφανίσθηκε ασθμαίνοντας μία 82χρονη ηλικιωμένη όπως ανέφερε, την οποία, άκουσον-άκουσον, επιχείρησαν να εκδιώξουν από την αίθουσα σαν παρείσακτη, λέγοντάς την ότι οι συμμετέχοντες είναι μόνο αυτή που έλαβαν πρόσκληση!!

Η ηλικιωμένη όμως με θράσος -αφού όπως αποδείχθηκε την έπνιγε το δίκιο-, κραδαίνοντας ανά χείρας ένα έγγραφο απαίτησε να μιλήσει, καθόσον το θέμα που την απασχολούσε ήταν συναφές με το  αντικείμενο που συζητούσαν οι φορείς.

Ειδικότερα και από όσο μπορέσαμε να καταλάβουμε, καθόσον ήταν εμφανώς ταραγμένη και εκνευρισμένη, το θέμα της ήταν ότι ένα αδέσποτο το οποίο διαμένει μόνιμα πλησίον του τάφου του παιδιού της στα κοιμητήρια της Αριδαίας, προκαλεί φθορές πέριξ του τάφου, καταστρέφοντας τα λουλούδια κλπ αντικείμενα (καντηλάκια, φώτο κλπ).

Ζήτησε λοιπόν με αίτησή της από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, να απομακρύνει το τετράποδο από το σημείο, καθόσον δεν είναι και ότι ευχάριστο για μία μάνα που έχασε το παιδί της, να βλέπει τον τάφο του ρημαγμένο και σε κατάσταση λεηλασίας!!

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, απάντησε στη χαροκαμένη μάνα, λέγοντάς την, εάν καταλάβαμε καλώς από τα λεγόμενα της μάνας, να περιφράξει τον τάφο του παιδιού της για να μην τον καταστρέφει το αδέσποτο, απάντηση που μάλλον δεν ικανοποίησε την μάνα, η οποία και ήρθε να διαμαρτυρηθεί, δεδομένου του συναφές θέματος που συζητούσαν οι φορείς.

Τελικά και ύστερα από διαφωνίες και φωνασκίες της μάνας, αναγκάσθηκε ο Αντιδήμαρχος μάλλον με δυσαρέσκεια, καθόσον δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς αφού όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα μπροστά σε 20 περίπου άτομα, μεταξύ αυτών και της ιστοσελίδας μας, να συζητήσουν το θέμα μετά το πέρας της συνεδρίασης.  

Ευχόμαστε να βρέθηκε η δέουσα λύση, καθόσον αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στη δική μας μάνα!!  

Φώτο Αρχείου

25/11/2022